Felfüggesztették a csíki polgármestert és az egyik alpolgármestert

Hargita megye prefektusa csütörtökön felfüggesztette tisztségéből Ráduly Róbertet és Szőke Domokost.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Ráduly Róbert
Ekkor vették őrizetbe (Fotó: archív)
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2015. május 14., 12:23
0 hozzászólás. 

A bíróság a hivatali visszaéléssel gyanúsított elöljárókat jogerősen harminc napra házi őrizetbe helyezte.

Amint az Agerpres hírügynökség közölte, a prefektus arra a törvénycikkelyre hivatkozott, mely az előzetes letartóztatásba helyezett elöljárók mérlegelés nélküli felfüggesztését írja elő. A törvény értelmében a kényszerintézkedés idején Antal Attila, a város másik alpolgármestere láthatja el a polgármesteri teendőket Csíkszeredában, ha az önkormányzati testület ráruházza a feladatot.

A korrupcióellenes ügyészség (DNA) április 30-án kezdeményezte Ráduly Róbert és Szőke Domokos előzetes letartóztatását, a bukaresti bíróság azonban csak az elöljárók házi őrizetét rendelte el.

A polgármestert a DNA kétrendbeli hivatali visszaéléssel, visszaélésre való felbujtással és összeférhetetlenséggel, az alpolgármestert többrendbeli hivatali visszaéléssel és okirathamisításra való felbujtással gyanúsítja.

A DNA egyebek mellett a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem 2014-es csíkszeredai építkezési engedélyét kifogásolta, amelyet állítása szerint a polgármester hiányos dokumentáció alapján adott ki. Az ügyészség másfelől azt állította, hogy a polgármester 2014 szeptemberében rávett egy csődbiztost, hogy a piaci értéknél olcsóbban adja el a városházának a helyi szakszervezeti művelődési házat.

Szőke Domokost egyebek közt azzal gyanúsítják, hogy befolyásával visszaélve ítélt oda egy zöldövezeti munkálatra szóló megbízást egy bukaresti cégnek, amelynek azután a szolgáltatás reális értékének százszorosát fizette ki a városháza.

Korábbi nyilatkozataikban a csíkszeredai elöljárók ártatlannak mondták magukat, Ráduly Róbert politikai leszámolásnak minősítette az ellenük indult eljárást. Az RMDSZ nevében Kelemen Hunor elnök közleményben nyilvánította ki szolidaritását a csíkszeredai elöljárókkal.

mti



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."