Zsebpénzzé vált a nyugtalottó

Az április 13-án rendezett első nyugtalottó sorsolásra 18.215 ember jelentkezett be, Hargita megyében kevés a nyerő.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Rengeteg a nyertes
Rengeteg a nyertes
szerkesztoÍRTA: UH.RO/MEDIAFAX
2015. május 15., 17:49
0 hozzászólás. 

Ha minden nyugta érvényesnek bizonyul, a nyertesek egyenként 54.9 lejjel lesznek gazdagabbak.

Bukarestben 2.348 olyan személy nyújtott be kérvényt az ANAF-nál, akiknek 6 és 6.99 lej közötti értékben február 7-én kiadott nyugtája volt. Kolozsváron 1.025, Brassóban 888, Jászvárosban 767, Vajdahunyadon 709, Konstancán 684 kérelmet regisztráltak. A legkevesebben Giurgiu (105), Călărași (113), Ilfov (150), Mehedinți (154) illetve Harghita (170) megyékből jelentkeztek.

„2015 júniusában újabb sorsolást rendezünk, mégpedig az áprilisban és májusban kiadott nyugtákra vonatkozóan, mivelhogy májusban nem volt nyugtalottó"- közölte a pénzügyminisztérium.

A nyugtalottó első, áprilisi szakaszának lejárta után az ANAF ellenőrzi a pályázók által benyújtott nyugtákat, illetve az ezeket kiadó cégeket. A kereskedők regisztrálva kell, hogy legyenek, illetve a könyvelésbe be kell, hogy legyen vezetve a szóban forgó nyugta, máskülönben érvénytelenítik,a céget pedig megbüntetik.

Az egymillió lejes összeget egyenlően osztják szét az érvényes nyugtával pályázó egyének között. A nyertesek listája a pénzügyminisztérium honlapján lesz olvasható és a pénzösszeg a pályázási határidő lezártától számított hatvan napon belül, azaz július 13-ára várható.

A pénzügy a nyeremény összegének növelése érdekében változtatna a nyugtalottó szabályain és korlátozná a nyertes nyugták számát. Eugen Teodorovici, pénzügyminiszter szerint a következő nyugatlottó nyereményén csupán száz szerencsés győztes osztozna, a nagyobb összeg lehetősége arra ösztönözné a vásárlókat, hogy igényeljenek pénztárszalagot.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."