Házi őrizetben marad a csíki polgármester és az alpolgármester

Elutasította a bukaresti ítélőtábla Ráduly Róbert és Szőke Domokos szabadlábra helyezési kérelmét – írja a maszol.ro.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Ráduly Róbert
Fotó: Archív
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2015. június 03., 12:30
0 hozzászólás. 

Csíkszereda tisztségéből felfüggesztett polgármestere és alpolgármestere a hónap végéig házi őrizetben marad.

Eugen Iordăchescu, a polgármester ügyvédje elmondta, annak ellenére, hogy a kényszerintézkedés elleni fellebbezéseket csütörtökökön tárgyalták, maga is csak kedden szerzett tudomást az ítélőtábla döntéséről. A késés oka magyarázata szerint az, hogy hétfő munkaszüneti nap volt, másrészt "egy adminisztratív döntés értelmében" a bíróságok többé nem közlik az előzetes kényszerintézkedésekkel kapcsolatos információkat, amíg a nyomozati anyag nem nyilvános.

Ráduly Róbert Kálmán polgármestert hivatali visszaéléssel, visszaélésre való felbujtással és összeférhetetlenséggel, Szőke Domokos alpolgármestert hivatali visszaéléssel és okirathamisításra való felbujtással gyanúsítják.

Az ügyészség egyebek mellett a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem 2014-es csíkszeredai építkezési engedélyét kifogásolja, amelynek dokumentációját hiányosnak találta. Az összeférhetetlenség vádja is itt valósult meg, a polgármester az egyetem tanügyi kádereként hagyta jóvá az építkezési engedélyt ebben a formában.

A DNA másfelől azt állítja, hogy a polgármester 2014 szeptemberében rávett egy csődbiztost, hogy a piaci értéknél olcsóbban adja el a városházának a helyi szakszervezeti művelődési házat. Ugyanakkor az ügyészség szerint a Topo Serv Kft-t jogtalanul juttatta anyagi előnyökhöz, a szerződésben előbb 650 ezer lej körüli összeg szerepelt, amelyet később egy melléklettel több mint 300 ezer lejjel emeltek meg úgy, hogy a cég nem rendelkezett a törvényes engedélyekkel.

Szőke Domokost egyebek közt azzal gyanúsítják, hogy befolyásával visszaélve ítélt oda egy zöldövezeti munkálatra szóló megbízást egy bukaresti cégnek, amelynek azután a szolgáltatás reális értékének százszorosát fizette ki a városháza.

uh.ro/maszol.ro



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."