Bírósági felügyelet alatt védekezhet Csíkszereda volt polgármestere

Helyt adott hétfőn a marosvásárhelyi táblabíróság a DNA fellebbezésének, és bírósági felügyeletet rendelt el Ráduly Róbert ellen.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

RadulyRobertKalman2
Fotó: gandul.info
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2015. június 23., 06:44
0 hozzászólás. 

A hatvan napra kiszabott bírósági felügyelet a jogrendben megszabott legenyhébb kényszerintézkedési forma. Amint a táblabíróság a hétfőn hozott jogerős ítéletben közölte: Ráduly Róbertnek nem szabad elhagynia Romániát, be kell jelentenie, ha meg kívánja változtatni a lakcímét, nem szabad felvennie a kapcsolatot az ellene indított büntetőper másik vádlottjával és tanúival, meg kell jelennie a bíróság és a rendőrség idézéseire, és egy ezután megszabandó menetrend szerint időközönként jelentkeznie kell a csíkszeredai rendőrségen.

Bírósági felügyelet alatt védekezhet Szőke Domokos, Csíkszereda alpolgármestere is, akinek fellebbezését a táblabíróság elutasította.

Ráduly Róbert és Szőke Domokos ellen múlt szerdán emelt vádat a DNA, Ráduly még aznap lemondott polgármesteri tisztségéről. A Hargita népe című napilapban csütörtökön közölt lemondólevelében ártatlannak vallotta magát, de becsületbeli ügynek tartotta a lemondást. "Azzal a meggyőződéssel búcsúzom, hogy a felelősen gondolkodó polgároknak köszönhetően a szekusvilágnak is vége lesz egyszer" - írta arra utalva, hogy az ellene folyó eljárást a Securitate kommunista politikai rendőrség eljárásaival rokonítja.

Ráduly Róbertet háromrendbeli hivatali visszaéléssel és összeférhetetlenséggel, Szőke Domokos alpolgármestert pedig négyrendbeli hivatali visszaéléssel és okirat-hamisításra való felbujtással vádolja a DNA. A vádhatóság magyarázatként megjegyezte, azt tekinti hivatali visszaélésnek, hogy a vádlottak jogtalan hasznot szereztek maguknak vagy másnak. Az ügyészség egyebek között azt rója fel az elöljáróknak, hogy magáncélra használták a hivatali személygépkocsit, és a polgármester a műemlékvédelmi előírások megszegésével állította ki az építési engedélyt a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem csíkszeredai épületének felújítására.

Az elöljáróknál április 29-én tartott házkutatást a DNA, majd korrupciós bűncselekmények gyanújára hivatkozva őrizetbe vette őket. Egy nappal később a bíróság házi őrizetbe helyezte őket, és vagyonukat zárolta. Május 14-én a prefektus felfüggesztette őket tisztségükből.

mti



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."