Újabb biztosítót ellenőriz a pénzügyi felügyelet

Az ASF hiányosságokat állapított meg az Euroins biztosítótársaság gazdálkodásában, ezért a társaság feltőkésítését és működése folyamatos ellenőrzését rendelte el.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Euroins
Illusztráció
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2015. október 15., 05:46
0 hozzászólás. 

Az összevont pénzügyi felügyelet (ASF) egy korábbi ellenőrzés során a biztosító fizetőképességét érintő problémákat azonosított. Úgy vélte, nem fedezi teljes mértékben a biztosító szükségleteit az a 200 millió lejes apport, amelyet a társaság részvényesei októberre vállaltak.

Az Euroins biztosító igazgatótanácsának a következő 20 napban válságkezelő tervet kell készítenie és bemutatnia. Ennek tartalmaznia kell a társaság viszontbiztosítási programját, adósságrendezési programját, valamint azoknak a pénzügyi eszközöknek a becslését, amelyeket az Euroins a fizetőképessége helyreállítására szán.

Az ASF pontosította, hogy az Euroins továbbra is folytathatja tevékenységét, köthet biztosításokat, kifizetheti a károkat, és az általa kibocsátott kötvények lejártukig érvényesek maradnak. A felügyelet arra emlékeztetett, hogy 2016 januárjától új, szigorúbb szabályok szerint ellenőrzik a biztosítótársaságok fizetőképességét.

A Digi 24 hírtelevízió szerint az Euroins 1,18 millió ügyféllel rendelkezik, és 2015-ben ez a társaság kötötte a legtöbb gépkocsi-felelősségbiztosítást. A hírtelevízió arra emlékeztetett, hogy a pénzügyi felügyelet hasonló intézkedéseket hozott az Astra biztosítóval szemben is, másfél évvel az idén augusztus végén bejelentett csőd előtt.

mti



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."