Az MPP négy képviselői helyet kér az RMDSZ-től

Három székelyföldi és egy partiumi megyében kér befutó képviselői helyet az őszi parlamenti választásokon az RMDSZ listáján az MPP.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

KelemenHunor-BiroZsolt
Kelemen és Biró
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2015. október 28., 06:31
5 hozzászólás. 

A két párt vezetői hétfőn tárgyaltak a jövő évi önkormányzati és parlamenti választásokon való együttműködésről. "Az önkormányzati választások vonatkozásában jogi szempontból több együttműködési lehetőséget is beazonosítottak, a parlamenti választások esetében a partnerség kizárólag az RMDSZ listáján történhet meg" - idézte az RMDSZ hétfői hírlevele a tárgyalás következtetését.

Biró Zsolt kedden elmondta, a 2016 nyarán tartandó önkormányzati választásokra nem kötnek országos szövetséget. "Régiónként, településenként eltérő formája lesz majd az együttműködésnek" - jelentette ki a pártelnök. Hozzátette, azokon a településeken szeretnének együttműködni, ahol az MPP-nek vagy az RMDSZ-nek jól teljesítő polgármestere van. Példaként Gyergyószentmiklóst és Csíkszeredát említette.

Biró Zsolt elmondta, pártja célnak tekinti, hogy a 2016-os parlamenti választást követően az MPP a törvényhozásban is jelen legyen. Hozzátette, a párt politikájának parlamenti megjelenítéséhez egy saját arculatú "mini frakcióra" van szükségük. "Jövőre visszatérünk a pártlistás választásokhoz, ezért nem túlzunk, ha azt mondjuk, hogy Maros, Hargita, Kovászna megye egy-egy bejutó helyére mindenképp igényt tartunk, és miért ne beszélhetnénk a Partiumban is egy helyről. Ha a politikai erőviszonyokat figyelembe vesszük, ez egy reális kérés" - fogalmazott Biró Zsolt, a Magyar Polgári Párt elnöke.

Az RMDSZ jelenleg a képviselőházban 18, a szenátusban nyolc tagú frakcióval jelentkezik. A 2012-es önkormányzati választásokon a magyar pártok megyei listáira adott voksok 85 százalékát az RMDSZ kapta, a fennmaradó 15 százalékon pedig az MPP és az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP), illetve a két párt koalíciós listája osztozott. Az RMDSZ és az MPP 2014 márciusában kötött politikai együttműködési megállapodást.

mti



5 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
orbánbence
2015-10-29 09:49:01
Gyönyörű!
Gyönyörű!
2003-tól - Szász Jenő külön még 1996-tól - játszotta a nagy nemzeti oldalt, a nagy ellenzékit, s most íme!
Gyönyörű! Így bízzon meg bennük az ember. Úgy bánom, hogy annak idején kétszer is aláírtam a pártbejegyzéshez az ívet, mint a kutya amelyik kilencet kölykezett. Ezeket is csak a "ciolan" érdekli, egyéb semmi.
avatar
jutacs
2015-10-29 10:40:45
Szász Jenci a megélhetési politikus élő szobra
avatar
Isty
2015-10-29 16:01:23
hehe
Ez jo vicc!!! Minek akkor 2 magyar part? Vagy minek 3??? Miert vannak kulon, ha egyutt indulnak???

Mi ez???? :-))) Kesz rohej...nesze semmi 3 part, fogd meg jol.
avatar
Isty
2015-10-29 16:02:17
re:
avatar
jutacs
Szász Jenci a megélhetési politikus élő szobra


Jutacs, vegre van normalis, okos hozzaszolasod is, nem csak a hulyeseg. Megleptel....en sem talaltam volna ki jobban ezt a mondatot.
avatar
jutacs
2015-10-29 21:32:47
Irulok-pirulok a hatalmas dicserettol, alig tudok megszolalni.
Termeszetesen latom a koztunk tatongo oriasi kulonbseget, jol tudom, hogy labad nyomaba sem lephetek.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."