Robbanás történt egy brassói kenyérgyárban (videó)

A robbanásban hat ember megsebesült, közülük kettő állapota súlyos.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

BrassoiRobbanas
Fotó: realitatea.net
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2015. november 06., 10:19
0 hozzászólás. 

A Mediafax hírügynökség jelentése szerint a robbanás a Vel Pitar kenyérgyár malmában történt. A malom a brassói stadion szomszédságában áll, melyben éppen egy másodosztályú futballmérkőzést játszottak. Az élő televíziós közvetítésben jól látható volt a robbanás és az azt követő tűz.

Raed Arafat belügyi helyettes államtitkár vörös színű riasztást rendelt el a Brassó megyei és a szomszédos Kovászna és Prahova megyei kórházak számára. A helyettes államtitkár a baleset bekövetkezte után nem sokkal elmondta, hogy öt személyt szállítottak égési sérülésekkel kórházba, egyikük sérülései súlyosak, négyen könnyebben sérültek meg. Az államtitkár azért tartotta fontosnak a szomszédos megyék kórházainak a riasztását, mert hosszú ideig nem lehetett tudni, hányan vannak még a romok alatt.

Egy munkást később, két órával a robbanás után tudtak kiemelni egy üregből, ahová a légnyomás taszította. A katasztrófavédelem illetékese szerint a robbanás pillanatában 11 személy tartózkodott a malomban, öten közülük nem sebesültek meg.

A közvéleményt rendkívül érzékennyé tette a hasonló balesetek iránt a bukaresti Colectiv klubban múlt pénteken bekövetkezett tűz. A bukaresti tragédiában 32 fiatal meghalt, 130-at továbbra is kórházban ápolnak, sokuk állapota válságos.

mti



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."