Itthon » Kék fény

A mosószertől kapott mérgezést

A csekefalvi halálos gázrobbanáson kívül is volt dolga bőven a mentősöknek.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
pirosrendszam2

Nem volt érvényes forgalmija

Már falun se lehet nyugodtan lejárt rendszámmal...
koccanasSzentlelek

Koccanás Szentléleken

A malomfalvi eltérőnél történt a baleset.
balesetCekend

Kicsúszott és nekiment a másiknak

A Cekendre vezető úton ralizott a kolozsi sofőr, de...

mososzer
Mosószer, illusztráció: aol
szerkesztoÍRTA: GÁL ELŐD
2018. július 23., 15:45
0 hozzászólás. 

Sokszor riasztották a mentőket szív- és érrendszeri problémák miatt múlt héten – derül ki a Hargita Megyei Mentőszolgálat 2018. július 16. és július 22. közötti statisztikájából. Magas vérnyomás miatt negyvennégy személyt kellett bevinni, szívbetegséggel huszonkilenc, szívinfarktussal öt, agyvérzéssel tizennyolc beteget vittek kórházba. Összesen hét embernek állt meg a szíve a hét folyamán, közülük kettőt szívmasszázzsal sikerült megmenteni.

Csonttörést tizenketten szenvedtek, negyvenkét személyt ért valamilyen trauma, egyiküket egy tűzesetben, amelyben egy személy égési sérüléseket is szenvedett. Egy halálos munkabaleset is történt pénteken, a csekefalvi gázrobbanásról itt olvashatsz bővebben.

Összesen huszonkét szülő nőt regisztráltak múlt héten a mentősök, testi sértés miatt hét ember került kórházba, tizennégyen pedig ittas állapotban kerültek a mentőautóba. Hét közúti baleset történt a megyében, ezekben hét személy sérült meg.

Az emésztőszervi problémák sem kímélték a megye lakóit, gyomorgyulladással tizenketten, gyomorvérzéssel ketten jutottak kórházba. Mérgezés is volt bőven, négyen gombától lettek rosszul, 3 salamási és 3 szárhegyi személy rossz hús fogyasztása miatt kapott ételmérgezést. Egy ember gyógyszerektől és egy másik a mosószerek miatt kapott mérgezést.

Epilepsziás roham miatt négy, elmezavarért huszonkettő, ájulás miatt pedig huszonhat emberhez hívtak mentőt. Heten rángógörcsöt kaptak, harmincöten belázasodtak, és a mentőszolgálat munkatársainak segítségére szorultak.

A légzőszervi megbetegedésekből sem volt hiány: ötvennyolc beteget légzéselégtelenség, egyet pedig asztmás tünetek miatt vittek be. Kutyaharapás következtében kétszer, kullancscsípés miatt egyszer kérték a mentősök segítségét. Egy öngyilkossági kísérlet is történt, de a mentősök időben érkeztek a helyszínre.

Amennyiben súlyos lelki nehézségekkel küzd, az öngyilkosság gondolata foglalkoztatja, vagy közeli hozzátartozójának, ismerősének öngyilkosságra utaló jeleket fedez fel viselkedésében, forduljon valamely lelkisegély szolgálathoz.

Székelyudvarhelyen a telefonos éjszakai lelkisegély-szolgálattól kérhet segítséget a 0754-800 808 és 0723-800 808 telefonszámokon, – ingyenes konzultáción vehet részt a székelyudvarhelyi családsegítő szolgálatnál, vagy fordulhat az Erdélyi Életvédők Egyesületéhez.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."