50-re nőtt a tűzvész áldozatainak a száma

Nyolcra pedig azoknak a személyeknek a száma, akiket előzetes letartóztatásba helyeztek az október 30-i bukaresti tűzvész miatt.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Colectiv-aldozatok1
Illusztráció
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2015. november 11., 11:49
0 hozzászólás. 

George Matei felügyelőt hivatali visszaéléssel gyanúsítják az ügyészek. Matei 2014 szeptembere és 2015 tavasza között többször ellenőrizte a katasztrófa által sújtott szórakozó-helyiséget, tudomása volt arról, hogy a Colectiv klubnak nincs tűzvédelmi engedélye, de nem vette nyilvántartásba, és nem állított ki iratokat az ellenőrzésről. A bukaresti törvényszék egy másik felügyelőt is házi őrizetbe helyezett.

Korábban a Colectiv klub három tulajdonosát, a klub működési engedélyét kibocsátó Bukarest IV. kerületi polgármesterét, a pirotechnikai eszközt szállító és üzemeltető cég két tulajdonosát és egyik alkalmazottját helyezték előzetes letartóztatásba.

A Colectiv klubban egy pirotechnikai eszköz miatt keletkezett tűz halálos áldozatainak száma szerdán 50-re emelkedett, miután szerdán elhunyt Nagy-Britanniában Vlăduț Roberto Andy, aki pontosan aznap töltötte a 19. életévét. Néhány órával azelőtt szintén elhunyt a 18 éves Elena Nițu, aki a fővárosi A. D. Xenopol Gazdasági Líceumban járt. Mindkét áldozatot vasárnap vitték Nagy-Britanniába.

Az október 30-án a bukaresti Colectiv klubban történt tűzvészben 26 személy vesztette életét, egy személy a kórházba szállítás során hunyt el. 12 nappal a tragédia után további 23 személy halt meg, így az eddig elhunytak száma elérte az 50-et.

További 150 személy került fővárosi kórházakba, közülük 34-et külföldi kórházakba vittek. A külföldre vitt áldozatok közül heten haltak meg, hárman Nagy-Britanniában, egy Izraelben, ketten Hollandiában és egy Svájcban.

A román egészségügyi minisztérium legfrissebb összesítése szerint a bukaresti kórházakban 76 sérültet ápoltak kedden, ezek közül 24 személy válságos és súlyos állapotban van.

mti/mediafax



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."