Szigorították az ellenőrzést a román-magyar határon

Ideiglenesen szigorított határellenőrzést vezetett be a román határrendőrség a román-magyar határon, ezért a várakozási idő nő.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Bors-hataratkelo
A borsi határátkelő
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2015. november 20., 12:39
0 hozzászólás. 

A román média pénteken arról számolt be, hogy már a hajnali órákban a nagylaki határátkelőnél hosszú járműsorok alakultak ki. A román határrendőrség közleménye szerint ennek oka a szigorított határellenőrzés bevezetése, amelyet ideiglenes jelleggel alkalmaznak. Az ellenőrzés célja, hogy megelőzzék olyan emberek határátlépését, akik háborús övezetből érkezhetnek, és esetleges tevékenységük a biztonságot fenyegetheti.

Közölték, hogy a szigorított ellenőrzést belépésnél és kilépésnél egyaránt alkalmazzák. Hozzátették: a határátlépés hatékonysága és civilizált jellegének megőrzése érdekében a határrendőrség megnövelte az iratok ellenőrzését végző személyzet létszámát. Emellett megnövelték a határátlépés lebonyolítására használt sávok számát is - olvasható a közleményben.

A Mediafax hírügynökségnek egyes járművezetők elmondták, hogy három órát is vártak, amíg beléphettek Magyarországra, és beszámoltak arról, hogy irataikat az ellenőrzésük után a határrendőrök beszkennelték.

mti



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."