Magyar-román projekteket finanszíroz az Európai Bizottság

A határon átnyúló magyar-román projektek finanszírozására hagyott jóvá mintegy 190 millió euró támogatást az Európai Bizottság.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

corina-cretu
Corina Crețu
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2015. december 11., 10:31
0 hozzászólás. 

A projektek célja a foglalkoztatás, valamint a határon keresztül ingázó munkaerő mobilitásának előmozdítása, a gazdasági növekedés támogatása, valamint az együttműködés javítása a természeti kockázatok elhárításában. A csomagban olyan projektek is szerepelnek, amelyek a határon átnyúló egészségügyi ellátást hivatottak segíteni, valamint a nélkülöző vidéki és városi térségek talpra állításának támogatása.

Corina Crețu, az Európai Bizottság regionális politikáért felelős tagja a testület közleménye szerint úgy véli: a most jóváhagyott fejlesztési csomag pozitív és kézzelfogható hatással lesz a térségre és az emberek mindennapi életére.

A határon átnyúló úgynevezett Interreg-program teljes értéke 231,8 millió euró, amelyből 189,1 millió eurót áll az uniós költségvetés. A határ magyar oldalán Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Békés és Csongrád megyében valósulnak majd meg beruházások. Romániában pedig Bihar, Szatmár, Arad és Temes megye vesz részt a projektekben.

mti



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."