58-ra emelkedett a tűzvész áldozatainak száma

Három héttel a tűzvész után pénteken meghalt a bukaresti Colectiv klubban történt tragédia egy Németországban kezelt sérültje.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Colectiv-klub1
Archív
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2015. november 20., 15:32
0 hozzászólás. 

Előző napon a bukaresti plasztikai sebészeti és égési sérültek ápolására szakosodott kórházban is életét vesztette a tűzvész egyik sérültje.

A bukaresti szórakozóhelyen egy rockkoncerten használt tűzijáték miatt lobbant lángra a terem gyúlékony anyagból készült hangszigetelése. A helyiségnek nem voltak vészkijáratai. A rendezvény több száz résztvevője közül sokan nem tudtak idejében kimenekülni az egyetlen használható kijáraton. A tragédia éjszakáján 27-en haltak meg (26 áldozat a helyszínen, egy a sürgősségi osztályon), több mint 150 ember pedig füstmérgezéssel és égési sérülésekkel került kórházba.

A tragédia utáni első héten további öt, a második héten tizenhárom, míg a harmadik héten három sebesült halt bele sérüléseibe, a mérgezés utóhatásaiba, illetve a fellépő szövődményekbe.

Az egészségügyi minisztérium közleménye szerint a Romániában ápolt sérültek közül 11 állapota továbbra is súlyos, vagy egyenesen válságos. A november 30-i tűzvész 44 sérültjét ápolják különböző bukaresti kórházakban, 39-et külföldi kórházak vettek át, 38-at pedig hazaengedtek.

A baleset nyomán - a hatóságok hanyagsága és a közéletet átszövő korrupció ellen lázadva - tüntetők tízezrei vonultak utcára országszerte, a népharagra hivatkozva pedig lemondott Victor Ponta szociáldemokrata miniszterelnök és kormánya. A médiában Colectiv-forradalomként emlegetett társadalmi megmozdulás hatására Romániában a politikusok kihátráltak a hatalom első vonalából: Bukarestben Dacian Cioloș volt uniós biztos vezetésével szakértői kormány alakult, amelynek kedden szavazott bizalmat a parlament.

mti



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."