20 perc alatt ért a mentő a kórház mellett összeesett asszonyhoz

A kórháztól hetven méterre esett össze egy nő Szatmár megyében, de így is mentőt kellett hívni.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

asszony ajulas
Fotó: satmareanul.net
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2016. január 06., 14:45
0 hozzászólás. 

A Szatmár megyei sürgősségi részlegtől hetven méterre történt az eset. A szemtanúk szerint miután összeesett az idős asszony, egy járókelő azonnal beszaladt a sürgősségire, hogy további segítséget kérjen. Az ügyeletes orvos közölte, hogy nem áll módjukban kimenni az utcára és ott ellátni a nőt, mentőt kell hívni hozzá. Végül húsz perc múlva mentőautó érkezett a nő segítségére, akit ezután bevittek a sürgősségi részlegre.

Az estet Costantin Demian, a megyei kórház szóvivője azzal magyarázta, hogy szabályzat tiltja, hogy az orvosok hordágyat vigyenek ki az utcára, illetve a sürgősségen ellátásra váró betegeket sem hagyhatják faképnél.

„A szabályzatunk szerint nem szabad kivinnünk a hordágyat az utcára, ezért kellett kihívni a mentőket. Amikor az eset történt, 20-30 beteg várakozott a sürgősségen. Nem rángathatjuk ki az orvosainkat az utcára, miközben a pácienseikkel foglalkoznak" – mondta a B1 TV-nek adott interjúban.

Az ügyben a kórház igazgatója Marcela Papici is kiállt orvosai mellett: „A nő a kórház közelében, de nem az orvosok szeme előtt esett össze úgy, hogy egy ujjukat sem mozdították. Nagy túlzás azt állítani, hogy az egészségügyi személyzet közömbössége miatt bárki meghalhat a sürgősség mellett. A mi orvosaink nem is tudtak az esetről" – nyilatkozta az igazgató.

Az eset nagy felháborodást váltott ki, ami érthető is az adott groteszk élethelyzetben, mint az is érthető, hogy a betegellátás és betegmentés is leszabályzott folyamatok, hogy a káoszt elkerüljék. Szerencsére a nő nincs életveszélyben, az orvosok szerint feltehetően megcsúszott és elesett, ekkor ütöttbe be a fejét és eszméletét vesztette.

uh.ro/maszol.ro



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."