Hangtechnikusképzés indul a Sapientián

Tíz hónapos hangtechnikus-képzési modul februári beindítását jelentette be egy csütörtöki sajtótájékoztatón Tonk Márton, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem kolozsvári karának dékánja.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

sapientia
Fotó: ms.sapientia.ro
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2016. január 22., 17:42
0 hozzászólás. 

A dékán elmondta, hogy a hangtechnikusi felnőttképzés beindításával egy piaci rést próbálnak betömni, hiszen Romániában magyar nyelven eddig nem képeztek hangtechnikusokat. A képzés annak az együttműködési megállapodásnak a része, amelyet az egyetem a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alappal (MTVA), az MTVA Kós Károly kollégiumával, valamint a magyar közszolgálati médiát közép-erdélyi hírekkel, műsorokkal ellátó Video Pontes stúdióval kötött.

Tonk Márton elmondta, hogy a képzéshez szükséges stúdiótechnikát a Magyar Nemzeti Bank által létrehozott Pallas Athéné Domus Concordiae Alapítvány (PADOC) pályázatán elnyert támogatásból sikerült megvásárolni. A hangstúdiókat mintegy 15 millió forintos beruházással alakították ki, de felhasználták azokat az eszközöket is, amelyek a média szak számára már korábban rendelkezésre álltak. A hangtechnikusi képzés első évében 15 hallgató szerezhet képesítést 580 eurós tandíj ellenében. Az egyetem azt tervezi, hogy a képzést egy második lépésben az egyetemen működő média szak hangmérnöki szakirányává fejleszti.

mti



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."