Haladékot kapnak az Antena televíziók?

Nem kell az Antenáknak öt napon belül elhagyniuk székhelyüket – jelentette ki Dacian Cioloș tegnap. A céget államosítják.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Hónapokba is telhet, amíg az Antena tévéseinek költözniük kell
Hónapokba is telhet, amíg az Antena tévéseinek költözniük kell
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2016. február 18., 15:40
1 hozzászólás. 

Az ANAF hétfőn szólította fel a Dan Voiculescu által alapított Intact médiatröszthöz tartozó tévétársaságokat, hogy öt napon belül ürítsék ki székházukat. A cég ugyanis a cégvezető ellen hozott jogerős ítélet alapján 2014-ben az állam tulajdonába került. Voiculescut 10 éves börtönbüntetésre ítélték korrupcióért, a bíróság ugyanakkor 60 millió eurós vagyonelkobzásra ítélte.

A tröszthöz tartozó Antena 3 hírtelevízió szerint az ANAF „kommandós stílusú" erődemonstrációt tartott hétfőn a médiaintézménynél, a kiürítésre megszabott ötnapos határidőt pedig egyenlőnek érzik az „elhallgattatásukkal". Nézőiket szolidaritási akciókra, tiltakozásra buzdították - írja a Transindex hírportál.

Dacian Cioloș kormányfőt az ügyben azért hívták a szenátus elé, mert Călin Popescu Tăriceanu szenátusi elnök azt javasolta, hogy a miniszterelnök adjon számot a kormány alárendeltségébe tartozó adóhatóság akciójáról. A demokrácia „felfüggesztését" és a sajtó megsemmisítését célzó tudatos tervnek nevezte a televíziók működését ellehetetlenítő szűk határidőt.

A kormányfő szenátusi beszédében rámutatott, figyelmeztette az adóhatóságot, hogy nem szabad megfélemlítő módon, elnyomó szervként viselkednie. Hangsúlyozta, kormánya határozottan kiáll a szólásszabadság védelmében.

Cioloş ugyanakkor leszögezte, hogy az ötnapos határidőt a polgári perrendtartás írja elő. Ugyanakkor kifejtette, az Intact televíziói jövő héten is ugyanabban az épületben működnek, mert még hónapok telhetnek el, amíg a jogi procedúra a kilakoltatásig jut.



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
zterex1
2016-02-19 21:07:32
Az épület került az állam tulajdonába, nem a cég. A cég bérlő, költözhetne nyugodtan, vagy az államtól tovább béreli, ha az adja.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."