A székely szabadság napjára mozgósítanak

Az RMDSZ még nem döntött, az EMNT, EMNP és MPP viszont arra biztatja szimpatizánsait, vegyenek részt az SZNT által meghirdetett felvonuláson.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

szszn
fotó: erdély.ma
szerkesztoÍRTA: UH.RO/MTI
2016. március 04., 11:34
1 hozzászólás. 

Az RMDSZ szervezetei később döntenek arról, hogyan viszonyuljanak támogatóik a március 10-i rendezvényhez.

Egy sepsiszentgyörgyi sajtótájékoztatón az EMNT nevében Sándor Krisztina ügyvezető elnök, az EMNP nevében Zakariás Zoltán alelnök, az MPP részéről pedig Kulcsár Terza József, a párt önkormányzati tanácsának elnöke jelentette be, hogy részt vesznek a mozgósításban. Grüman Róbert, az RMDSZ háromszéki szervezetének ügyvezető elnöke viszont azt mondta, álláspontjukat az RMDSZ marosvásárhelyi polgármesterjelöltjének, Soós Zoltánnak az álláspontjához igazítják.

Grüman kijelentette, egy választási évben a politikai cselekedeteket a választási szempontoknak kell alárendelni. Kelemen Hunor, az RMDSZ szövetségi elnöke korábban az MTI-nek azt mondta, a szövetség helyi szervezetei önállóan döntenek arról, miként viszonyulnak a székely szabadság napjához.

A marosvásárhelyi magyarság polgármesterjelöltje az MTI megkeresésére elmondta, hogy ő maga biztosan jelen lesz a rendezvényen. Az RMDSZ testületei és kampánystábja az előzetes közlések szerint csütörtök este hozott volna döntést az esetleges mozgósításról, illetve arról, hogy a szervezők felkérésének megfelelően mondjon-e beszédet a székely szabadság napján. Erről azonban mindeddig nem érkezett hír.

Hagyják otthon a pártok zászlóit

A sepsiszentgyörgyi sajtótájékoztatón Sándor Krisztina kifejtette, a székely szabadság napjának részvevői nemcsak a Székelyföld autonómiája mellett állnak ki, hanem a merényletkísérlettel gyanúsított kézdivásárhelyi férfiak és az ügyészség által meghurcolt székelyföldi polgármesterek mellett is.

Kulcsár Terza József azt hangoztatta, az erdélyi magyar politikai szervezeteknek nem szabad hagyniuk, hogy megosszák őket, egységesen kell fellépniük az autonómia ügyében. A politikus kijelentette, Marosvásárhelyen erőt kell felmutatni, és nem szabad teret engedni a provokációknak.

Zakariás Zoltán arra kérte a székelyföldi munkaadókat, tegyék lehetővé alkalmazottaiknak, hogy délutánra Marosvásárhelyre érjenek. Úgy vélte, a Székelyföld más területeiről érkezők bátorítást adhatnak a marosvásárhelyieknek, hogy ők is nagy számban vegyenek részt a március 10-én tartandó megemlékezésen, felvonuláson és tüntetésen.

Ferencz Csaba, az SZNT alelnöke arra kérte a részvevőket, hogy minél több székely zászlót hozzanak magukkal, és hagyják otthon a pártok, szervezetek zászlóit. A szervezők több tízezer részvevőre számítanak.



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
jutacs
2016-03-07 21:32:25
Mivel Magyarorszagrol tömegesen erkeznek a Betyarsereg es a 64 Varmegye bakancsos kopaszai, a nyakamat teszem ra, hogy oriasi balhe lesz, ver fog folyni.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."