Ráduly és Antal is folytatja a munkát

A jelentős magyar lakosságú erdélyi városok polgármestereinek többsége újabb mandátumot szerzett a vasárnapi választáson.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Antal Arpad
Antal Árpád, fotó: itthon.ma
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2016. június 06., 13:49
0 hozzászólás. 

Kovászna megye székhelyén, Sepsiszentgyörgyön Antal Árpád polgármester, Kézdivásárhelyen Bokor Tibor polgármester, Baróton Lázár Kiss Barna szerezte meg a szavazatok túlnyomó részét, valamennyien az RMDSZ jelöltjei.

Hargita megye székhelyén, Csíkszeredában Ráduly Róbert, a mandátumáról tavaly lemondott polgármester, Székelykeresztúron pedig Rafai Emil szerzett újabb mandátumot az RMDSZ színeiben. Tusnádfürdőn a Magyar Polgári Párt (MPP) jelöltje, Albert Tibor nyert. Gyergyószentmiklóson a települést megbízottként vezető MPP-s Nagy Zoltán szerzett mandátumot. Mindketten RMDSZ-es ellenjelölt nélkül, a szövetség támogatásával szálltak versenybe.

Kovásznán és Szovátán a korábbi RMDSZ-es polgármester nem indult a választásokon, de a szövetség mindkét telpülésen megőrizte a polgármesteri tisztséget. Kovásznán Gyerő József, Szovátán Fülöp László nyert.

Az Erdon portál az RMDSZ-től kapott információkra hivatkozva közölte, hogy a partiumi városok közül a szövetség színeiben nyerte meg a választásokat Pocsaly Zoltán Margittán, Béres Csaba Székelyhídon, Nyakó József Érmihályfalván, és Török László Nagyszalontán. A helyi portál közlése szerint az RMDSZ-es Kovács Jenő polgármester újabb győzelmet aratott Nagykárolyban.

uh.ro/mti



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."