Hamarosan utalják az oktatási támogatást

Három hét múlva kezdik átutalni a 2015/2016-os Szülőföldön magyarul program támogatásait.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

237 lejt kapnak a magyar nyelven tanulók. Illusztráció: Erdon.ro
237 lejt kapnak a magyar nyelven tanulók. Illusztráció: Erdon.ro
szerkesztoÍRTA: UH.RO/HÍRSZERK
2016. július 28., 13:33
0 hozzászólás. 

Több mint 150 ezren részesülnek idén a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. által külhoni, magyar nyelven tanuló óvodásoknak, iskolásoknak és egyetemistáknak felajánlott támogatásából. Idén a nevelési-oktatási támogatás összege 237 lej, a hallgatóié 40 lej.

A Szülőföldön magyarul program koordinátora, Kovács-Ferenczi Noémi közleményben tudatta, augusztus 19-én kezdik meg az összegek folyósítását, amely kilenc héten át tart. Hamarosan mindenki számíthat az értesítő levélre.

Az előző évekhez hasonlóan idén is betűrendben ütemezték be a kérelmezőket, a pontos beosztás megtalálható a program weboldalán. Először azok kapják meg a pénzt, akik már rendelkeznek OTP-s folyószámlával, akiknek viszont még nincs, azoknak a bank számlát nyit, és kártyát állít ki.

A programiroda értesíti az igénylőket a kártyák átvételének helyéről és idejéről, az új kártyások október második felében számíthatnak a támogatásra.

Ugyancsak értesítést küldenek azoknak, akiknek van számlaszámuk, de az nem aktív vagy egyéb okok miatt nem használható. Nekik személyesen, a legközelebbi OTP-kirendeltségnél kell elintézniük a problémát, ellenkező esetben a támogatás nem utalható.

A híradások szerint Erdélyben idén 152 ezren igényeltek nevelési, oktatási, valamint tankönyv- és taneszköz-támogatást. Ebből több mint 150 400 személy támogatási kérelmét hagyták jóvá, és 1565-öt utasítottak el.

Az Erdélyben élő jelentkezők részére 2 milliárd 264 millió forintot különített el a magyar kormány – ezt a nevelési, oktatási, valamint tankönyv és taneszköz-támogatásra szánt összeget 148 836 tanuló és óvodás, illetve 1601 egyetemista kapja meg.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."