Romániai embercsempészeknél vizsgálódnak

Embercsempészettel gyanúsított határrendészeket vizsgál a román ügyészség.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

DIICOT-1
DIICOT, fotó: archívum
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2016. augusztus 25., 11:46
0 hozzászólás. 

Nyolc Arad megyei helyszínen – köztük két határrendész lakásán – tartott házkutatást csütörtök reggel a szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészség (DIICOT) egy olyan embercsempész-hálózat felgöngyölítése ügyében, amely 2011-ben juttatott át afrikai és ázsiai bevándorlókat a román–magyar határon – közölte ügyészségi forrásokra hivatkozva a Mediafax hírügynökség.

A névtelen ügyészségi forrás szerint a nyomozó hatóság már 2011-ben figyelte a Palesztínából irányított embercsempész-hálózatot, akkor azonban az akadályozta meg a teljes banda felderítését, hogy a magyar hatóságok letartóztatták és bebörtönözték a román–magyar határon ügyködő embercsempészeket. A DIICOT azt követően vette ismét kezébe az ügyet, hogy az embercsempészek letöltötték a Magyarországon kirótt büntetésüket, és visszatértek az országba.

Az ügyészségi forrás szerint az illegális bevándorlók Törökországon és Bulgárián át jutottak Romániába, ahol egy Aradon bérelt lakásba szállították őket. Az embercsempészek a két gyanúsított határrendész felvezetésével juttatták őket a román–magyar határra.

A csütörtökön kezdődött akció során nyolc gyanúsítottat kísérnek be a DIICOT temesvári regionális központjába kihallgatásra.

uh.ro/mti0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."