Az oltáselleneseket okolják a járványért

Kanyarójárvány van az országban, közölte szerdán az egészségügyi minisztérium.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

A pöttyöknél rosszab is történhet a kanyarós gyerekkel. Illusztráció: hazipatika.com
A pöttyöknél rosszab is történhet a kanyarós gyerekkel. Illusztráció: hazipatika.com
szerkesztoÍRTA: UH.RO/HÍRSZERK
2016. szeptember 22., 14:37
4 hozzászólás. 

Augusztusig 675 kanyarós megbetegedést regisztráltak Romániában. Két csecsemő a betegség következtében meghalt, és feltételezhetően egy harmadik kisbaba elhalálozásának is ez volt az oka – közölte az egészségügyi minisztérium.

A közlemény több mint riasztónak nevezte a kanyarós esetek számának ilyen megnövekedését és terjedésének gyorsaságát – annál is inkább, mert 2015-ben mindössze hét eset fordult elő, és senki sem halt meg.

A minisztérium az oltásellenes kampányokat okolja a történtekért. Az elhunyt gyerekek egyévesnél fiatalabbak voltak, tehát még nem kaphatták meg az oltást, ám a közlemény szerint a környezetükben lévő nagyobb, beoltatlan gyerekektől ragadhatott rájuk a kór.

A kanyarós esetek listavezetője Kolozs és Beszterce-Naszód megye 219 esettel, majd Maros megye következik, itt 145 kanyaróst regisztráltak idén. Arad megyében 113 eset volt, itt halt meg két kisgyerek. Az ország több másik megyéjében 13-71 esetet jegyeztek.

A Maszolnak a Hargita megyei közegészségügyi igazgatóság járványügyi szakembere, Dr. Lázár Cecília azt mondta, a megyében nincs kanyarójárvány, de két kanyarógyanús esetet jeleztek.

A szakember szerint a kanyaró szövődményei halálosak is lehetnek. Hargita megyében a lakosság 85 százaléka kapta meg a kötelező vakcinát, holott ennek az aránynak 95 százalékosnak kellene lennie, hogy a közösség védve legyen.

Elsősorban a családorvossal nem rendelkező, izolált, roma közösségek veszélyeztetettek. A szakember szerint, ha ilyen közösségekbe bekerül a vírus, végigsöpör rajtuk, és más közösségek is megfertőződnek.



4 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
Bőrönd Ödön
2016-09-22 17:47:47
ki a hibás?
Kíváncsi vagyok arra, hogy Balogh Réka Adrienne most újra olvassa-e a pont egy évvel ezelőtti cikkeit, aminek a hangvétele az volt, hogy nem is olyan jó ha beoltják a gyermekeket.
Akkor Réka kapott egy családot (Magyar Roland) akik állást foglaltak. Most veszi-e a fáradságot és felkutatja-e, hogy a két haláleset körül hányan nem voltak beoltva.
Kérdezze már meg a gyászoló családot, hogy ha tehetné és visszaforgathatná az idő kerekeit, akkor beoltatná-e az elhunyt csöppséget.
avatar
etelkagyorfi
2016-09-22 21:49:03
I*D*I*O*T*A 1
http://uh.ro/velemeny/24769-felelotlen-szulo-vagy-az

avatar
etelkagyorfi
2016-09-22 21:51:05
I*D*I*O*T*A 2
http://uh.ro/szines/nagyvilag/22615-a-vedooltasokrol-feketen-feheren-i

gratulalok uh.ro, ertelmes kis banda vagytok :)
avatar
editeva
2016-09-23 10:36:54
K*E*D*V*E*S
http://uh.ro/itthon/tarsadalom/22811-a-vedooltasokrol-feketen-feheren-2

Mi is szeretjük önt! :)

Nagyon értelmes dolog egy cikknek az alapján ítélkezni. Minden témában érdekelt oldalt, legalábbis, amit akkor találtunk, megkérdeztünk. Mint a fenti linken láthatja, az oltás mellett is elhangzottak az érvek!

Nem vagyok oltásellenes, de Ufónak az érve megfontolandónak tűnik, miszerint az oltás miatt megbetegedőket nem mérik a statisztikák, mert az az álláspont, hogy ilyen nincs, az oltás nélkül megbetegedőket, elhunyókat viszont igen. Talán nem kéne ész nélkül vagdalkoznia egyik oldalnak sem, és akkor nem lenne ilyen radikális eltávolodás a szekértáborok között. További rosszhír-mentes szép napot mindenkinek.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."