Négy román halottja van a nyugat-nílusi láznak

Újabb négy emberéletet követelt a nyugat-nílusi láz az elmúlt héten Romániában, ahol ezzel idén már 21-re emelkedett a betegség áldozatainak száma. 

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

szunyogcsipes
A betegséget elsősorban a szúnyogok terjesztik
szerkesztoÍRTA: UH.RO / MTI
2018. szeptember 14., 22:16
0 hozzászólás. 

Az országos tisztiorvosi szolgálat pénteken közzétett heti jelentése szerint a betegség május eleji megjelenése óta az igazolt fertőzések száma megközelítette a 200-at. A fertőzésnek leginkább a 60 év felettiek vannak kitéve: a megbetegedések kétharmadát ennél a korosztálynál észlelték.

A nyugat-nílusi láz elsősorban Bukarestben (30), illetve Dolj (29), Olt (20), Iasi (19), és Teleorman (15) megyében jelent meg. Erdélyben Szatmár (6), Szeben (5) és Maros (5) megyében regisztráltak több fertőzést.

A vírusgazdák a madarak, közöttük pedig a szúnyogok révén terjed a kór, és az emberre is szúnyogcsípés útján kerül át. A román tisztiorvosi szolgálat ezért azt tanácsolja a lakosságnak, hogy – a bőrfelületek elfedésével, az ablakra szerelt szúnyoghálókkal, a ház körüli rendszeres vegyi rovarirtással, a közeli tócsák, belvizek, lápok lecsapolásával és a háztartási szemét eltávolításával – próbálják megelőzni a szúnyogcsípéseket.

A nyugat-nílusi láz az egész Balkánon terjed, a kór már Szerbiában, Görögországban, Bosznia-Hercegovinában, Horvátországban és Koszovóban is áldozatokat követelt.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."