Rövidülhet a túlzsúfolt börtönökben raboskodó elítéltek büntetése

Csökkentenék a börtönök zsúfoltságát – az RMDSz különbséget tett volna az elítéltek között, de elutasították a javaslatát.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

borton
Vannak helyek, ahol nagyon sokan vannak
szerkesztoÍRTA: UH.RO / AGERPRES
2017. március 14., 13:14
0 hozzászólás. 

A túlzsúfolt börtönökben raboskodó elítéltek büntetésének lerövidítéséről fogadott el törvénytervezetet tegnap a szenátus. A jogi bizottság szerint a tervezetnek kettős célja van: csökkenteni a börtönök zsúfoltságát és kedvezményeket biztosítani azoknak, akik nem megfelelő fogvatartási körülmények között töltik börtönbüntetésüket.

Ennek értelmében minden elítéltnek, akit olyan közös cellában tartanak fogva, ahol nem jut legalább négy négyzetméter egy rabra, harminc naponként három nappal rövidülne a büntetése, amennyiben a tervezetet ugyanebben a formában erősíti majd meg a képviselőház is. A könnyítés nem vonatkozik azokra, akiknek már kárpótlást ítélt meg az embertelen fogvatartási körülményekért az Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB).

A szenátus elvetette a RMDSZ módosító indítványát, amely különbséget tett volna az erőszakos és erőszak nélkül elkövetett bűncselekményekért elítéltek között. A bizottság átvette a Legfelső Igazságszolgáltatási Tanács (CSM) javaslatát, amely szerint "nem számítják be azokat a napokat, amelyeket a fogvatartottak a betegszobákban, ápolókban, kórházakban töltenek".



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."