Nőhet a 2000 lejes fizetésű alkalmazottak jövedelme

Adóreform jönne januártól, sokan keresnének többet, ha megvalósul a tervezet.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

bani
Sok pénzről van szó. Vagy nem?
szerkesztoÍRTA: UH.RO / HÍRSZERK.
2017. április 13., 15:51
0 hozzászólás. 

Ha január elsejétől hatályba lép a kormány által beharangozott adóreform, akkor havi 565 lejjel nő a bruttó 2000 lejes fizetésű alkalmazottak jövedelme– számolta ki a HotNews. Viorel Ștefan pénzügyminiszter megerősítette: a tárca szakértői már jó ideje dolgoznak az új adórendszerről szóló tervezeten.

Ennek egy fontos eleme a bruttó 2000 lej alatti fizetések adómentesítése. A statisztikai intézet adatai szerint az intézkedés a jelenlegi bérviszonyok mellett 2,34 millió romániai alkalmazottat érintene. A 2000 lej alatti fizetések adómentesítésével az államkassza 2,4 milliárd lejtől esne el, bár az összeg egy része a megnövekedett fogyasztás révén visszakerülne a költségvetésbe.

A bruttó 2000 lejes fizetés nettó 1.435 lejt jelent, a különbség, azaz 565 lej – az alkalmazottak által fizetett 16 százalékos adó és különböző járulékok formájában – jelenleg az államkasszába kerül. Az alkalmazott így 565 lejjel nagyobb bért kapna, ha az adómentesítés hatályba lép. Ez az összeg a fizetéssel arányosan csökken a bruttó 2000 lej alatti keresetűek esetében.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."