Három évnyi börtön járna állatkínzásért

Egy törvénytervezet ennyi büntetést írna írna elő, de az állattartástól is évekre el lehetne tiltani a vétkest.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

kutya
Ne bánts!
szerkesztoÍRTA: UH.RO / AGERPRES
2017. április 26., 14:47
0 hozzászólás. 

Állatok indokolatlan elpusztításáért vagy kínzásáért 1-től 3 év szabadságvesztés kiszabását ajánlotta a képviselőház jogi bizottsága az állatok bántalmazása ellen hozandó törvényről szóló vita során. Súlyos esetben 7 éves börtönbüntetést szabhatnak ki állatkínzásért az alsóház jogi bizottságának ajánlása értelmében.

A jogász képviselők ezzel valójában lecsökkentették a szenátus jogi bizottsága által előírt büntetéseket, amelyek 2-től 7 évig terjedő, illetve súlyos esetben 10 évig terjedő szabadságvesztést szabtak meg azok ellen, akik szándékosan és indokolatlanul háziállatot vagy fogságban lévő vadállatot megölnek, rájuk lőnek, állatok közti viadalt szerveznek, az állatokat megsebzik vagy kínozzák, illetve nem gyógykezelési okból sebészeti beavatkozást végeznek el rajtuk, mint amilyen például a farok vagy a fülek levágása.

A börtönbüntetés mellett a bírói testület 5-10 évre eltilthatja a vádlottat az állattartástól a tervezet szerint. A javaslat szerint 5.000 és 30.000 lej közötti pénzbírság szabható majd ki azokra, akik rossz körülmények között tartanak állatot.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."