Majdnem augusztus közepéig tart a kánikula

Az ország területének nagy részén a nagy meleg egészen augusztus 10-éig fog tartani.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

kanikula
Legyünk elővigyázatosak, mert nagyon fog sütni a nap
szerkesztoÍRTA: UH.RO / HÍRSZERK.
2017. augusztus 01., 15:32
0 hozzászólás. 

Sok helyen a 40 Celsius-fokot is elérheti a nappali csúcshőmérséklet a következőmásfél hétben. Elszórt záporokra csak augusztus 7. után van kilátás - derül ki az Országos Meteorológiai Igazgatóság (ANM) következő két hétre szóló előrejelzéséből. Erdélyben ezen a héten 32 Celsius-fokról 36 fokig emelkedik a nappali átlagos csúcshőmérséklet, éjszaka 13-18 fok közötti értékekre kell számítani.

Jövő héten enyhül a meleg, 36 fokról 30 fokra esik vissza a nappali csúcshőmérséklet, éjszaka 14 fokig hűlhet a levegő. Augusztus 6-a után nő az elszórt záporok, zivatarok kialakulásának esélye.

Ma és holnap, illetve csütörtökön elsőfokú hőségriasztás van érvényben az ország 15, nyugati és központi megyéjében. Ezekben a megyékben holnap és csütörtökön másodfokú, az ország többi részén pedig elsőfokú riasztás lesz érvényben a kánikula miatt. A meteorológusok szerint ma a hőhullám eléri a Bánságot, a Körösök vidékét, Máramarost, valamint Erdély, illetve Olténia egy részét. Maros, Kolozs, Bihar, Szatmár, Temes, Szilágy, Máramaros, Krassó-Szörény, Arad, Beszterce-Naszód, Fehér, Szeben, Hunyad, Dolj és Mehedinţi megyében 35-37 Celsius-fok körül alakul a nappali csúcshőmérséklet, a hőmérséklet-páratartalom mutató pedig eléri és sok helyen meg is haladja a kritikus 80-as szintet.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."