Ismét kánikula jön, a nyugati megyékben már hőségriadó van

Szerdától érvényes a sárga jelzésű kánikula riasztás, amelyet az Országos Meteorológiai Igazgatóság adott ki az ország nyugati felére.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

kanikula5
Fotó: illusztráció
szerkesztoÍRTA: UH.RO / AGERPRES
2017. augusztus 09., 15:14
0 hozzászólás. 

A hőhullám elborítja Bánságot, a Körösök-vidékét, Erdély és Olténia délnyugati felét. A sárga jelzésű riasztás a következő megyékre érvényes: Szatmár, Bihar, Arad, Fehér, Hunyad, Temes, Krassó-Szörény, Mehedinți és Dolj. A legmagasabb nappali hőmérsékletek 35 és 37 Celsius-fok között várhatók, és a hőmérők higanyszála éjjel sem süllyed 20 Celsius-fok alá.

Csütörtökön másodfokú (narancs) színű riasztás érvényes a következő megyékre: Dolj, Mehedinți, Krassó-Szörény, Temes, Arad és Bihar. A legmagasabb nappali hőmérsékletek 37 és 39, a legalacsonyabb éjszakai hőmérsékletek 20-25 Celsius-fok között várhatók.

Ugyancsak csütörtökön 13 nyugati megyében elsőfokú kánikula riasztás lesz érvényben magas páratartalommal és 35-37 Celsius-fokos maximális hőmérséklettel.

Az hőhullám egészen a hét végéig eltart és ebben az időszakban hegyvidéken, főleg délutánonként, fokozott légköri instabilitásra számíthatunk.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."