Ők lesznek az új miniszterek

Pénteken javasolta őket a PSD, Iohannis a héten kinevezheti mindhármukat. Nem ma kezdik a szakmát.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

miniszterek
A kiválasztottak.
szerkesztoÍRTA: UH.RO / HÍRSZERK.
2017. október 16., 10:41
0 hozzászólás. 

A miniszteri tisztségekre javasolt személyek névsorát Mihai Tudose kormányfő ma fogja bemutatni Klaus Iohannis államfőnek. Az már pénteken eldőlt, hogy Paul Stănescu töltené be a fejlesztési, Felix Stroe a szállításügyi és Marius Nica pedig az európai alapokért felelős miniszteri tisztséget. A három új minisztert Sevil Shhaideh, Rovana Plumb és Răzvan Cuc helyére javasolták, miután ők lemondtak miniszteri tisztségükről. A kormányfő azt is elmondta, hogy minden jelöltről külön fog tárgyalni az államfővel és nem számol azzal, hogy Klaus Iohannis esetleg elutasítaná valamelyikük kinevezését.

A PSD Országos Végrehajtó Bizottsága pénteken ellenszavazat nélkül fogadta el a megüresedett miniszteri tisztségekre javasolt személyek névsorát.

A miniszterjelöltek közül kettő, Stănescu és Stroe a PSD befolyásos megyei vezetőinek számítanak, előbbi az Olt megyei szervezetet, utóbbi a konstancait vezeti. Marius Nica volt már miniszter a Ponta-kormányban. A javaslat szerint Adrian Ţuţuianu PSD-s szenátor tölti be a szenátus háznagyi tisztségét, helyettesítve Paul Stănescut. Sevil Shhaideh lemondott minisztert a kormányapparátus államtanácsosává nevezték ki.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."