„Megvédte" a volt minisztert a képviselőház

Elutasította a képviselőház az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) kérését, hogy bűnvádi eljárást indíthasson Rovana Plumb ellen.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

rovanaplumb
Fotó: hotnews.ro
szerkesztoÍRTA: UH.RO / AGERPRES
2017. október 18., 08:25
0 hozzászólás. 

A titkos szavazás során 99 képviselő szavazott az eljárás beindítása mellett, 184-en ellenezték azt, és egy szavazat érvénytelen volt. Laura Codruța Kövesi, a DNA főügyésze szeptember 22-én kérte a képviselőház hozzájárulását, hogy hivatali visszaélésben való bűnrészesség gyanújával bűnvádi eljárást indíthasson Rovana Plumb volt környezetvédelmi miniszter ellen.

A vádhatóság szerint törvénytelen módon utalták át a Dunán lévő Belina-sziget és a folyam Pavel-ága egy részének tulajdonjogát a Teleorman megyei tanácsnak, amely utólag egy kereskedelmi társaságnak adta bérbe a kérdéses területeket. Plumb a múlt héten mondott le miniszteri tisztségéről.

Közben letették a hivatali esküt az új miniszterek

Klaus Iohannis államfő jelenlétében kedden este letette a hivatali esküt a Mihai Tudose vezette kabinet új regionális fejlesztési minisztere, Paul Stănescu, Felix Stroe szállításügyi miniszter és Marius Nica európai alapokért felelős tárca nélküli miniszter.

A Cotroceni-palotában tartott ceremónián részt vett Mihai Tudose kormányfő, Marcel Ciolacu miniszterelnök-helyettes, Claudiu Manda és Gabriel Vlase képviselők, valamint Cosmin Marinescu elnöki tanácsadó.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."