Megint utcára mentek a nagyvárosokban

Ahogy a téma előkerül, a fővárosban és a nagyobb településeken egyből tüntetés lesz. Nem hagyják magukat.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

protest
Több városban is ezrek vonultak tiltakozni
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2017. november 06., 10:24
0 hozzászólás. 

Az igazságügyi törvényeket módosító tervezetek ellen tiltakoztak vasárnap este Bukarestben és az ország más városaiban. A fővárosi tüntetésen több mint 12 ezren vettek részt. A tömeg a Victoriei téren gyülekezett, majd a parlament épülete elé vonult. A tiltakozásra való mozgósítás a Facebookon zajlott, a felhívás szerint a törvénycsomag elfogadása katasztrofális következményekkel járna Romániára.

A tömeg PSD-ellenes rigmusokat skandált, Liviu Dragnea PSD- és képviselőházi elnök, Călin Popescu-Tăriceanu ALDE- és szenátusi elnök, Tudorel Toader igazságügyi miniszter, Carmen Dan belügyminiszter és Lia Olguţa Vasilescu munkaügyi miniszter lemondását követelték. A tiltakozáson jelen volt a parlamenti ellenzék számos politikusa.

Több ezren vonultak utcára az ország nagyobb városaiban is, szintén az igazságügyi törvényeket módosító tervezet ellen tiltakozva. Kolozsvár központjában több mint háromezren gyűltek össze. Nagyszebenben több mint kétezren vonultak utcára, Brassóban több mint ezren, Temesváron több mint hétszázan tüntetnek. 0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."