Ki akarták nyírni Dragneát?!

A PSD elnökét tavaly áprilisban megpróbálták megölni – legalábbis ő így tudja. Na, és kit sejt a merénylet mögött? Soros György neve is felmerült az Antena 3 műsorában. 

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

antena3
Dragnea a tévében. Érdekes kijelentései voltak
szerkesztoÍRTA: UH.RO / HÍRSZERK.
2018. augusztus 22., 12:49
0 hozzászólás. 

Az augusztus 10-i tüntetéssel kapcsolatban volt meghívott az Antena 3 hírtelevízióban Liviu Dragnea, ahol nagyon érdekes kijelentéseket tett. A „100 de minute" című műsorban Dragnea olyanokat mondott, hogy a tüntetésen félkatonai szervezetek vettek részt, az augusztus 10-i bukaresti kormányellenes tüntetés pedig egyértelműen egy puccskísérlet volt.

Az volt a cél, hogy elragadják a hatalmat a kormányzó PSD-ALDE kormánykoalíciótól – nyilatkozta Dragnea, aki azt is elmondta, hogy a tavalyi év folyamán egy megakadályozott merénylet célpontja volt. A PSD elnöke nem akart részletekkel szolgálni az ellene tervezett gyilkossági kísérletről, de azt elmondta, hogy tudomása szerint 4 külföldi férfi férkőzött a közelébe.

Tavaly áprilisban volt egy kísérlet. Nem akarok erről sokat beszélni, mert nincs értelme. Négy idegen férfi érkezett Romániába, az Athenee Palaceban szálltak meg, három hétig laktak ott, de megmenekültem. Ez nem jelenti azt, hogy védelmet kértem, vagy kérnék. A közelembe férkőztek. Egy maffiaszerű párhuzamos államban élünk. A párhuzamos állam egy maffiaszervezet” – nyilatkozta Dragnea.

Az interjú készítője természetesen rákérdezett a PSD elnökénél, hogy tudomása szerint ki volt a gyilkossági kísérlet tervezője. „Egy világszerte ismert emberről van szó. Ennyit akarok csak elmondani” – válaszolt Dragnea sejtelmesen, aki úgy tudja, az ügyben nyomozás indult, de hogy most milyen szakaszában tart a nyomozás, azt ő sem tudja.

Nem kellett sokat várni, amíg Soros György neve előkerült a beszélgetésben. Amikor azt kérdezték, hogy Soros Györgyre gondol-e, azt válaszolta: „Én nem gondolok őrá. Ő gondol énrám.(...) De nem tudom, hogy itt erről volt-e szó.

A diaszpóra ott sem volt a tüntetésen

Jól szervezett félkatonai szerveződés volt (a tüntetés), meggyőződésem, hogy erről volt szó, sikertelen államcsínykísérlet, amely a kormány erőszakos megdöntésére irányult, hogy teljesüljön Iohannis óhaja” – vélekedett a PSD elnöke.

Dragnea szerint mindössze ezer román jött külföldről a diaszpóra tüntetéseként meghirdetett tiltakozó akcióra.

A multik uszítottak

Liviu Dragnea véleménye szerint az augusztus 10-ei tiltakozó akciót a multinacionális cégek egy része finanszírozta.

Úgy tudja: a cégek nem csak pénzt adnak, hanem szabadnapokat is biztosítanak, és arra bíztatják alkalmazottaikat, hogy vegyenek részt a tüntetéseken.

Meglátása szerint egyes vállalatoknak a „román állammal ellentétes gazdasági érdekeik vannak”, ám nem hagyhatják, hogy az ország eurómilliárdoktól essen el. Elmondta: kivizsgálás indult bizonyos nemzetközi cégek tevékenységét illetően.

Iohannis kapujáig mennek

Nagy a forrongás” a Szociáldemokrata Pártban (PSD), nem kizárt, hogy tüntetésbe kezdünk Iohannis „kapuja előtt” – nyilatkozta kedd este az Antena 3 televízió műsorában Liviu Dragnea, a PSD elnöke.

Dragnea szerint a megyei vezetőktől induló kezdeményezésről a hónap végén esedékes végrehajtó bizottsági ülésen hoznak döntést.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."