Kiszabadult a börtönből az egykori miniszternő

Monica Iacob Ridzi elhagyhatta a szamosújvári intézet női részlegét. Több mint két évet ült hivatali visszaélés miatt.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

MonicaiacobRidzi
Fotó: Digi 24
szerkesztoÍRTA: UH.RO / AGERPRES
2017. november 22., 16:01
0 hozzászólás. 

Feltételesen szabadlábra helyezik Monica Iacob Ridzi volt ifjúsági és sportminisztert – döntött a Kolozs megyei törvényszék. A törvényszék ezzel megerősítette a szamosújvári bíróság döntését, így a hivatali visszaélésért öt év szabadságvesztésre ítélt Monica Iacob Ridzi elhagyhatja a börtönt.

A bírák elutasították az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) fellebbezését, és fenntartották a szamosújvári bíróság ítéletét, amely a volt miniszter azonnali szabadon bocsátásáról rendelkezik.

Monica Iacob Ridzi a tárgyalóteremben úgy nyilatkozott: kivonul a közéletből. „Minden nap imádkoztam Istenhez, hogy kibírjam, semmiféle különleges bánásmódban nem volt részem. A többi elítélt nővel vállvetve dolgoztam, takarítottam, kiszolgáltam az asztalnál, és a börtön minden szabályát betartottam. Rettenetesen nehéz volt, de helytálltam, mert arra gondoltam, hogy a gyermekeimmel lehetek majd" – mondta a volt miniszter.

Ügyvédje, Tiberiu Ban, kifejtette: Monica Iacob Ridzi 1.010 napot töltött a börtönben, tehát a kiszabott büntetés több mint kétharmadát ülte le. Ezen kívül a volt politikus tudományos dolgozatot is írt, példásan viselkedett, soha nem követett el kihágást és 14, orvosilag igazolt betegséggel küzd.

Monica Iacob Ridzit 2015-ben ítélte el jogerősen a Legfelsőbb Bíróság öt év letöltendő szabadságvesztésre hivatali visszaélés miatt. A vád szerint 2009-ben fiktív szolgáltatásokért fizetett néhány kedvezményezett cégnek, és ezzel 600.000 eurós kárt okozott az államnak. Az egykori miniszternő tavaly részese volt egy színházi projektnek is, a Kolozsvári Nemzeti Színház színpadán hét rabtársnőjével együtt lépett fel a Selfie című előadásban.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."