A háromszéki prefektusnak is elege van a szélsőségesekből

Nem tolerálja a prefektúra az elmúlt években látott megmozdulásokat és idén a rendfenntartó intézményekkel együtt következetesen fogja kezelni a helyzetet.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

nouadreapta
Fotó: archív
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2017. november 23., 16:22
0 hozzászólás. 

A Kovászna megyei prefektúra szerdán közleményt adott ki, amelyben leszögezte: nem tolerálja a „szélsőséges-nacionalista túlzásokat", amelyek „etnikumközi álfeszültségeket" táplálnak, és intézkedni fog ezek megakadályozása érdekében a román nemzeti ünnepen.

A prefektúra felidézi, hogy az elmúlt években „helyi szélsőséges elemek" zavartak meg különféle ünnepeket, többek közt Románia nemzeti ünnepét is, amikor egyes „nacionalista résztvevők" meghívás nélkül érkeztek Sepsiszentgyörgyre, a román nemzeti ünnepre.

„A prefektusi hivatal, a rendfenntartó intézményekkel és hatóságokkal együtt, következetesen és professzionizmussal fogja kezelni, a törvény által megszabott határok között, az esetleges szélsőséges-nacionalista túlzásokat, amelyeket elfogadhatatlannak tart, függetlenül attól, hogy azok bizonyos esemény vagy nyilvános ünnep mellett foglalnak-e állást vagy ellene" – olvasható a kormányhivatal közleményében.

A város polgármestere, Antal Árpád üdvözli a prefektúra álláspontját a szélsőséges megnyilvánulásokkal kapcsolatban. „Sajnos az elmúlt években nagyon sokszor megtörtént, hogy bizonyos fiatalok jönnek, botrányt csapnak, olyan hangulatot keltenek, ami törést okoz románok és magyarok között, majd elmennek, mi meg itt maradunk, és december másodikán találkoznunk kell egymással, egymás szemébe kell néznünk. Sajnos akik az ország más régióiból érkeznek ide, nem érzik annak a felelősségét, hogy másnap is kezelni kell a nemzetiségek közötti kapcsolatokat" – mondta Antal Árpád.

Az elöljáró leszögezte: elutasít „mindennemű szélsőséges megnyilvánulást, bármilyen irányultságú is legyen az".0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."