Ismételten Dragnea lemondását kérték

Az ellenzék kiakadt azon, hogy Dragnea és Tăriceanu visszaszóltak egy amerikai nyilatkozatra.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

dragnea-tariceanu
Visszaszóltak Amerikának
szerkesztoÍRTA: UH.RO / AGERPRES
2017. november 29., 15:23
0 hozzászólás. 

Liviu Dragnea képviselőházi elnök lemondását kérték az ellenzéki alakulatok az alsóház plénumának szerdai ülésén. A Nemzeti Liberális Párt (PNL), a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) és a Népi Mozgalom Párt (PMP) képviselői ugyanakkor elhatárolódtak attól a közleménytől, amelyet a két házelnök adott ki az Amerikai Egyesült Államok külügyminisztériumának az igazságügyi törvények módosításával kapcsolatos állásfoglalására reagálva.

Egy nappal korábban ugyanis Călin Popescu-Tăriceanu szenátusi és Liviu Dragnea képviselőházi elnök közleményben azt írták, hogy az Amerikai Egyesült Államoknak bíznia kell Románia parlamentjében, amelynek célja az igazságszolgáltatási rendszer megerősítése és a politikai befolyástól való mentesítése.

Az ügy előzménye, hogy Heather Nauertnek, az Amerikai Egyesült Államok külügyminisztériumi szóvivője kijelentette, hogy az Egyesült Államok aggodalommal vette tudomásul, hogy Románia parlamentje olyan törvényeket készül elfogadni, amelyek aláásnák a korrupcióellenes harcot, és gyengítenék a romániai igazságszolgáltatási rendszer függetlenségét.

Raluca Turcan liberális képviselő szerdai felszólalásában hangsúlyozta, a PNL támogatja az USA-val kötött stratégiai partnerséget, a korrupcióellenes küzdelmet és az igazságszolgáltatás függetlenségét, ezért a hatalommal való visszaélésként minősíti Liviu Dragnea és Călin Popescu-Tăriceanu témával kapcsolatos nyilatkozatát."Követelem Liviu Dragnea képviselőházi elnök lemondását. Ő nem képvisel bennünket, sem azokat, akik engem megválasztottak, mint ahogyan az országban élő sok tisztességes állampolgárt sem" — mondta Turcan.

A PMP-t képviselő Corneliu Bichineț azt javasolta, hogy a frakcióvezetők fogalmazzanak meg egy másik választ az amerikai külügyminisztériumnak. Lucian Stanciu-Viziteu USR-s képviselő felszólalásában hangsúlyozta, a két házelnök nyilatkozata nem képviseli sem az ő, sem kollégái álláspontját.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."