Az ALDE támogatja Dăncilă jelölését, az RMDSz részt vesz a tárgyalásokon

Szerdán délelőtt erről döntött a Liberálisok és Demokraták Szövetségének (ALDE) politikai végrehajtó bizottsága. A PNL előrehozott választásokat kér.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

vioricadancila2
Még nincs kinevezve Viorica Dăncilă
szerkesztoÍRTA: UH.RO / AGERPRES
2018. január 17., 12:52
0 hozzászólás. 

A Liberálisok és Demokraták Szövetségének (ALDE) politikai végrehajtó bizottsága egyöntetűen megszavazta, hogy támogatja Viorica Dăncilă jelölését a Mihai Tudose lemondásával megüresedett miniszterelnöki tisztségre – ezt szerdán délben Varujan Vosganian alelnök jelentette be.

Vosganian kifejtette, az ALDE vezetőségi testülete egyeztetésre ült össze szerda reggel, mielőtt részt vennének a Klaus Iohannis államfő által kezdeményezett kormányalakítási tárgyaláson. Az ülésen a politikai végrehajtó bizottság minden tagja arra voksolt, hogy támogatja az alakulat koalíciós társa, a Szociáldemokrata Párt kormányfőjelöltjét.

Az ALDE alelnöke hozzátette, kérték, hogy a jelölés előterjesztését követően tárgyalhassanak Viorica Dăncilával, akit tájékoztatni kívánnak a párt prioritásairól.

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) előrehozott parlamenti választások kiírását kéri szerdán az államfőtől, amennyiben ezt lehetővé teszi az alkotmány – jelentette be kedden Ludovic Orban pártelnök.

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség azt a célt tartja szem előtt a Cotroceni-palotában szerdán esedékes tárgyalások során, hogy mielőbb legyen új kormánya az országnak, jelentette ki Porcsalmi Bálint, az alakulat ügyvezető elnöke. Hozzátette: a szövetség vezető fórumai döntik majd el kedden vagy szerda reggel, hogy támogatja-e az RMDSZ Vioricăi Dăncilă jelölését a miniszterelnöki tisztségbe. A szerdai egyeztetésen Kelemen Hunor szövetségi elnök, Korodi Attila képviselő, Cseke Attila szenátor és Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy polgármestere képviseli majd az RMDSZ-t.

Szerdán 13 órakor kormányülés is lesz, amit Mihai Fifor ügyvivő miniszterelnök vezet majd.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."