Bűnvádi eljárás indul a volt pénzügyminiszter ellen

Több mint egymillió euró értékű kenőpénz elfogadásáért bűnvádi eljárás indult Sebastian Vlădescu volt pénzügyminiszter ellen.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

seb vladescu
Nem kevés kenőpénzt gyűjtött be Vlădescu, fotó: cotidianul.ro
szerkesztoÍRTA: UH.RO / HÍRSZERK.
2018. április 24., 20:11
0 hozzászólás. 

Klaus Iohannis államfő kedden elküldte Tudorel Toader igazságügyi miniszternek a volt pénzügyminiszter, Sebastian Vlădescu elleni büntetőjogi eljárás elindítására vonatkozó kérést – közölte az Államelnöki Hivatal.

Az ügyészek hat nappal ezelőtt kérvényezték az elnöktől, hogy hagyja jóvá a Sebastian Vlădescu elleni bűnvádi eljárást, ugyanis a volt kormánytagok ellen csak az elnök engedélyével indulhat büntetőjogi vizsgálat.

A korrupcióellenes ügyészek szerint 2005 és 2014 között Sebastian Vlădescu és más közhivatalnokok, parlamenti képviselők összesen 20 millió euró kenőpénzt kértek egy külföldi konzorciumtól, amely a Bukarest és a Konstanca közötti vasúti pálya felújítását végezte el. A kivitelezési szerződést 2005-ben írták alá, az állam végül több mint egymilliárd euróból újította fel a vasúti pályát. Az ügyészség szerint az állami vasúti társaság a szerződés értékének több mint 13 százalékával fizetett többet.

A vádhatóság szerint az egymillió euró a Vlădescu által irányított vagy hozzá közel álló, adóparadicsomokban bejegyzett cégekhez került fiktív szerződések révén.

Ugyanabban az ügyben bűnvádi eljárás folyik befolyással való üzérkedés miatt Cristian Boureanu volt képviselő, Mircea-Ionuţ Costea volt pénzügyminisztériumi hivatalnok, Mihaela Mititelu, a román állami vasúttársaság (CN CFR) vezetőségéhez közel álló személy, valamint Constantin Dascălu szállításügyi államtitkár ellen, vesztegetés elfogadása miatt.

Sebastian Vlădescu 2005 és 2007 között, majd 2009 és 2010 között volt pénzügyminiszter.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."