Exportáljuk a családokat Európába

A család egy férfi apából és egy nő anyából áll. Ezt a meghatározást exportálnunk kell minden európai államba – jelentette ki az erdőügyi miniszter.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

ioandenes
A miniszter nem először jön elő sarkos véleményével
szerkesztoÍRTA: UH.RO / AGERPRES
2018. május 03., 15:16
0 hozzászólás. 

A Népszavazás a házasságról. Országos és nemzetközi perspektívák című, a család alkotmányos meghatározsának módosításáról tartott csütörtöki konferencián részt vevő Ioan Deneş víz- és erdőügyi miniszter kifejtette, hogy a rendezvényen való jelenlétével is a referendum megszervezése mellett tör lándzsát.

Kifejtette: egy felmérés szerint a romániai társadalom mintegy 90 százaléka véli úgy, hogy a családot egy férfi apa és egy nő anya alkotja.

A népszavazással kapcsolatban Deneş emlékeztetett, hogy a hatályos törvény értelmében az állandó választási listán nyilvántartott állampolgárok 30 százalékának részt kell vennie a szavazáson annak érvényességéhez, ez több mint hatmillió szavazati joggal rendelkező embert jelent.

Azt is kifejtette, hogy azt a vasárnapot, amikor sorra kerül a népszavazás, ő „a világosság vasárnapjának” szeretné nevezni.

A szociáldemokrata politikus ugyanakkor úgy vélekedett, hogy más európai országok is átvehetnék Romániától a család alkotmányos meghatározására vonatkozó referendum ötletét, mert „itt az ideje, hogy mi is exportáljunk valamit Európának”.

A referendum egyébként csupán konzultatív jellegű, semmilyen jogi következménye nincs.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."