A nyugdíjasok ennek örülni fognak

Július 1-től 10 százalékkal nőnek a nyugdíjak, a garantált minimálnyugdíj értéke pedig 20 százalékkal emelkedik.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

A kép illusztráció
A kép illusztráció
szerkesztoÍRTA: HÍRSZERK
2018. június 29., 06:14
0 hozzászólás. 

A 10 százalékos nyugdíjemelést a kormány már az idei költségvetés-tervezetben megígérte, de bírálták amiatt, hogy nem januártól léptette életbe az intézkedést, ahogyan korábban ígérte. A kabinet ki akarta várni, hogyan alakulnak az államháztartás bevételei az első fél évben, ezért ütemezték év közepére a nyugdíjemelést.

Dancila most eloszlatott minden kételyt és közölte: a nyugdíjpont értéke 10 százalékkal fog emelkedni, ami gyakorlatilag 10 százalékkal nagyobb öregségi járandóságot jelent több mint 5 millió nyugdíjasnak.

A garantált minimálnyugdíj értékét szintén július 1-től 640 lejre emelik, ami 20 százalékos növekedés. A múlt hónapban 1073 lej volt az átlagnyugdíj.

A kormány az idén 3 százalékos GDP-arányos államháztartási hiányt tervezett, de az Európai Bizottság és a Nemzetközi Valutaalap is figyelmeztette Bukarestet, hogy amennyiben nem változtat a költségvetés szerkezetén, túllépi a vállalt célt. A pénzügyminisztérium szerdán közölte, hogy az első öt hónapban az államháztartási hiány elérte a 8,14 milliárd lejt, ami a bruttó hazai termék (GDP) 0,88 százalékát jelenti. Tavaly az első öt hónapban 0,27 százalék volt a deficit, ami abszolút értékben 2,2 milliárd lejt jelentett.

maszol.ro



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."