A PSD és a párhuzamos valóság

A titkosszolgálati lehallgatások, kirakatperek és ügyészségi megfélemlítések ellen emeltek szót a kormánykoalíció politikusai a Szociáldemokrata Párt által (PSD) meghirdetett szombat esti nagygyűlésén. 

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

psdnagygyules
Közel 200 ezer ember gyűlt össze a PSD hívására
szerkesztoÍRTA: UH.RO / AGERPRES
2018. június 10., 21:25
0 hozzászólás. 

Véget kell vetni a tömeges titkosszolgálati lehallgatásoknak, kirakatpereknek, az ügyészségi megfélemlítéseknek, a románok nem akarnak politikai rendőrséget – hangoztatta Liviu Dragnea, a PSD elnöke a szombati bukaresti nagygyűlésen, amelyet pártja az ügyészségek és titkosszolgálatok visszaélései, a szerinte választói legitimitás nélküli „párhuzamos állam” ellen szervezett szombaton.

A PSD elnöke a nemzeti színű óriászászlóval bevont kormánypalota előtt az ország minden tájáról összesereglett több mint százezer híve előtt beszélt. Kifejtette: véget kell vetni az igazságszolgáltatást, fegyveres szerveket, a médiát és intézményeket behálózó sötét háttérhatalom, az úgynevezett párhuzamos állam uralmának, amely zsarolással, megfélemlítéssel próbálja aláásni a választói meghatalmazással működő parlament és kormány munkáját.

Călin Popescu Tăriceanu, az ALDE vezetője beszédében azt állította: a demokráciát és jogállamot veszélyezteti a médiát, igazságszolgáltatást, erőszakszervezeteket és közigazgatást behálózó „párhuzamos állam”. A szenátus elnöke azt ígérte: a parlament tesz majd arról, hogy véget vessenek az illegális lehallgatásoknak.

Pénteken egyébként június 21-ére halasztotta a legfelsőbb bíróság az ítélethirdetést a Teleorman megyei Szociális Ellátási és Gyermekvédelmi Vezérigazgatósággal (DGASPC) kapcsolatos ügyben, amelyben Liviu Dragnea PSD-elnököt (aki a tettek elkövetésének idején a Teleorman megyei tanács elnöke volt) hivatali visszaélésre és közokirat-hamisításra való felbujtással vádolják.

A halasztás oka, hogy június 7-én az ügy több vádlottja – többek közt Dragnea volt felesége, Bombonica Prodana is – zárókérelmet nyújtott be, amelyeknek áttanulmányozásához időre van szüksége a bírói testületnek.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."