Sokba kerülhet a szexuális zaklatás

Kihirdette az államfő a szexuális és lelki zaklatást nyilvános térben és magánterületen is tiltó törvényt, akár 10 ezer lejes bírság járhat érte.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

zaklatas
A kép ilusztráció.
szerkesztoÍRTA: UH.RO/AGERPRES/MASZOL
2018. július 16., 13:42
0 hozzászólás. 

Klaus Iohannis államfő kihirdette hétfőn a férfiak és nők esélyegyenlőségéről szóló, 2002/202-es törvényt módosító és kiegészítő törvényt, amely tiltja a szexuális és lelki zaklatást nyilvános térben és magánterületen egyaránt.

Tilos a szexuális és lelki zaklatásra irányuló mindennemű cselekedet, nyilvános térben és magánterületen egyaránt – szögezi le a jogszabály.

A tervezet 3000-től 10.000 lejig terjedő bírság kiszabását teszi lehetővé abban az esetben, ha a tett nem minősül bűncselekménynek. A munkahelyen történő nemi diszkriminációért vagy hátrányos megkülönböztetésért is ugyanekkora pénzbírság jár.

A tervezetet Oana Bîzgan független képviselő kezdeményezte, aki indoklásában többek között azt hangsúlyozta: nagyon sok nő élt már át utcai zaklatást Romániában, 10-ből 8-an nem érzik magukat biztonságban éjszaka az utcán, 10-ből 4-en pedig nappal sem. Tapasztalata szerint a zaklatás jelen van a tanintézményekben és munkahelyeken is.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."