Ismét áremelkedést ígértek az élelmiszertermelők

Az élelmiszerek 10 és 25 százalék között fognak drágulni a következő hónapokban, jelentette be kedden Viorel Matei, a Mezőgazdasági Termelők Romániai Szövetségének elnöke.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2010. október 13., 08:29
0 hozzászólás. 


Az első, drágulásnak kitett termék a tej, hús és a kenyér lesz, mondta Matei.

Elsőként a hús ára fog emelkedni, itt érződik a nyersanyagok drágulásának hatása először, majd következik a tej és a kenyér, jósolja a mezőgazdász. A drágulás oka, hogy a nyersanyagok árai 40-200 százalékkal emelkedtek, a kormány megemelte az áfát, és az idei infláció is meghaladta már a hét százalékot. Szerinte az is beszámít, hogy a hazai termelők inkább külföldön értékesítik a búzát, amelyet aztán emelt áron importálunk – olvasható a manna.ro-n.

Lengyelország, Németország, Franciaország egy gramm búzát sem exportált idén, mondta Matei, míg mi a búzán kívül a napraforgómagot is exportáltuk, most pedig az étolajipar nyersanyag nélkül maradt. Hozzátette, hogy amikor Valeriu Tabără néhány hete azt mondta, hogy nem lesz áremelkedés, politikusként viselkedett, utána pedig, amikor bejelentette, hogy mégis lesz, akkor már miniszterként, bár akkor is az igazságnak csak 80 százalékát merte kimondani.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."