Vásárhelyen találkoznak a pékek

A GastroPan kiállítás idén ünnepli indulásának 10. évfordulóját Marosvásárhelyen.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

gastropan
Készülnek a torták. Bárki betekinthet
szerkesztoÍRTA: UH.RO / KÖZLEMÉNY
2018. április 21., 10:40
0 hozzászólás. 

Április 19-én, csütörtökön kezdődött el a GastroPan nemzetközi szakmai kiállítás, Közép- és Délkelet-Európa legjelentősebb sütőipari szakmai eseménye. A kiállítás április 22-ig, vasárnapig várja látogatóit a marosvásárhelyi Imperial Inn Hotel Kiállítási Központjába.

A kiállítás első napján a Cukrász kategória versenyei zajlottak, 2018 Tortája a Taste of the Garden nevű csokitorta lett. A kekszalapú, mogyorós, mézes, olívabogyós, paradicsomos, tehéntúrós tortát Selaru Elena Doiniţa készítette, a Crăiasa Munţilor cukrásza. Csütörtökön díjazták egyébként a legszebb cukorpasztából készült művészeti alkotást, és a csokoládéból készült művészeti alkotásokat is. Előbbi kategóriának a konstancai Velniceriu Ionela, míg utóbbinak a suceavai Nistor Cristina lett a nyertese.

A kiállítás második napján a Pék kategóriában a 2018 Ipari Kenyere címet a Vel Pitar vállalkozás, míg a második díjat a csíkszentmártoni Bocskor Pékség nyerte. Az év kézműves kenyerét a konstancai Megasimitis pékségtől Gheambazu Florin Nicolae készítette, ugyanebben a kategóriában harmadikként végzett a szentmártoni pékség, a díjat Bocskor István kapta.
A legjobb egészséges péksütemények kategóriában Oprea Alexandru nyert a bukaresti Ana Pan-tól, míg a második díjat Bocskor István kapta.

Idén egy új versenykategóriát is hirdettek a pék napon: a versenyzők különböző művészi alkotásokat készíthettek kenyértésztából, cukorpasztából, csokoládéból, isomaltból vagy zöldségből és gyümölcsből készíthettek faragásokat. Az új versenykategória tematikája: a 10 éves GastroPan. A legszebb művészi alkotás készítője Moara Cibin.

Ma a Gasztronómiai kategória versenyei lesznek, míg holnap a kiállítás utolsó, negyedik napja a Kávé és Fagylalt Napja lesz. Az idei fagylalt- és kávéterndek, új technológiák, innovatív alapanyagok bemutatása mellett a látogatók meg is kóstolhatják a termékeket és a piac legjobb beszállítóival találkozhatnak.

A kiállítók standjainál minden nap technológiai bemutatók, workshopok, kóstolók lesznek és más érdekes programok vannak.

A kiállítást a székelyudvarhelyi Boro-Info, a Brutarul-Cofetarul és a Gastromedia országos magazinok szerkesztője szervezi a szakmai szervezetek támogatásával.

Az esemény a több mint 150 kiállítónak, az ipar beszállítóinak és a több ezer látogatónak, pékségek, cukrászdák, éttermek, kávézók és más vendéglátóipari egységek üzemeltetőinek üzleti találkozója.

A kiállítás csütörtöktől szombatig 10 és 18 óra között, vasárnap pedig 10 és 16 óra között látogatható meghívóval, illetve a gastropan.ro honlapon elérhető belépőjegy kitöltésével.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."