Szász Jenő: takarodj RMDSZ a kormányzásból

A holnapi bizalmatlansági indítvánnyal kapcsolatban mondta el véleményét Szász Jenő, az MPP elnöke.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Szasza
Szasza
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2010. október 26., 18:06
22 hozzászólás. 


„Azt tapasztaljuk a bőrünkön, hogy az elmúlt időszakban megnyúzták, megkopasztották az embereket. A kormányzás okozta baj miatt állandósul a szegénység" – mondta a megszorító intézkedésekről a polgáriak elnöke. Mint elhangzott, „a 36-37 ezres Udvarhelyen ez 2500 családot jelent és ha ezt beszorozzuk néggyel, akkor az 10 ezer embert jelent, azaz minden negyedik székelyudvarhelyit érinti. A lakosság egynegyedének kevesebb a bevétele, mert 25 százalékkal megvonták a fizetésüket."

Aztán áttért a nyugdíjtörvény-módosításra, miszerint „65 évtől mehetnek az emberek nyugdíjba, holott az átlagéletkor nincs is 65 év a férfiaknál. Nincs olyan kategória, amit közvetetten vagy közvetlenül ne érintett volna az a döntéssorozat, amit a pártunk, az RMDSZ meghozott" - vázolta Szász Jenő. Szerinte „megannyi pillanat volt, amikor kényszerhelyzetet tudtak volna teremteni, annak érdekében, hogy valami érdemi előrelépést tapasztalhasson az erdélyi magyar közösségünk."

Szasza

„Képzeljék el, hogy az RMDSZ szavazataival megbukna a kormány - az a kormány melynek egyébként ő is tagja - és mindazt a rosszat meghozták amit fentebb felsoroltunk. Az új oktatási törvény, ami szerintük sikeres lesz, nem rendelkezik az állami magyar egyetem visszaállításának ügyével. Még, mint minimál követelmény sincs benne a Magyar Állam által ezelőtt 10 éve megalapított, mára már akreditációt nyert Sapientia Egyetem a Román Állam által történő finanszírozása sem."

Az autonómia törekvések hiányát is vázolta a polgári politikus: „Egy autentikus közigazgatási reform sincs terítéken, ami külön rendelkezne mondjuk Hargita, Kovászna és Maros megyék által alkotott régióról. Gyakorlatilag úgy nyúz meg bennünket az RMDSZ, hogy nem kapunk cserébe semmit, mint magyar közösség. Úgy sorvasztja ezt a mára már másfélmilliós közösséget, hogy cserébe nem kapunk érdemben semmit."

„Ha azt látnám, hogy van állami magyar egyetem, holnaptól, amikor az indítványt elutasítják avagy, ha nincs is területi autonómia, de van Székelyföld Régió, akkor azt mondanám: Kedves honfitársaim, kedves magyarok, nagy árat fizetünk érte, de azt látom, hogy a kényszerhelyzetből fakadóan a közösségünk nyer is valamit és a közös teherviselésnek van is eredménye, ami a magyar közösséget illeti. De így azt tudom mondani, hogy takarodj RMDSZ a kormányzásból, mert csak rosszat csinálsz. Nincs olyan magyar ember, akit ne súlytana az a kormányzási politika, amit az RMDSZ a Demokrata Párttal folytat" – összegezte a mondandóját Szász.


22 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
hahaha
2010-10-26 18:25:55
Szász Jenő: takarodj RMDSZ a kormányzásból
Udvarhelyi lakossag: Takarodj el Jeno ebbol a varosbol !!! B)
avatar
Csedo
2010-10-26 18:57:36
Mondjuk az ilyen minden lében kanál önjelölt városfelelösök is mehetnének utana, akik a "lakosság" nevébe beszélnek. :P
avatar
hahaha
2010-10-26 19:14:28
Csaknem egy fanatikus rajongoja vagy kedves Csedo ? :)
avatar
zdorfy
2010-10-26 19:20:57
Az osztja az eszt akinek hallgatnia kene. Nagy autonomia duma meg szajtepes, felrebeszeles, mikor az mpp alapdokumentumaiban sehol nem szerepel az autonomia szo se. Miert nem szidja Base partjat, de hogy is szidna mikor neki kampanyolt egy magyar emberrel szembe. Jenoke es tarsai juttatak poziciohoz, ennek iszuk a levet. Malac jenoke ebredjjj, mar lejart lemez vagy. A WC-re sem mennek el annyit ernek a szavaid.
avatar
Csedo
2010-10-26 20:35:29
re:
En nem, de
avatar
hahaha
Csaknem egy fanatikus rajongoja vagy kedves Csedo ? :)

Arra probaltam utalni, hogy qrvara nem kene az udvarhelyi lakossag nevebe beszelni, de ahogy latom veled kar probalkozni.
avatar
hahaha
2010-10-26 21:13:50
re: re:
avatar
Csedo
En nem, de [quote=hahaha]Csaknem egy fanatikus rajongoja vagy kedves Csedo ? :)


Pedig en ugy vettem eszre, h senkinek nem szimpi ez az urge. No de kivetelek mindig lesznek akiknek meg nem nyilt fel a szemuk :)
avatar
Csedo
2010-10-26 21:24:10
re: re: re:
avatar
hahaha
[quote=Csedo]En nem, de [quote=hahaha]Csaknem egy fanatikus rajongoja vagy kedves Csedo ? :)


Ajanlom figyelmedbe a valasztasi eredmenyeket, mielott a senki fogalmat hasznalod. Nem szabad turelmetlennek lenni elobb utobb mindekinek kinyilik a szeme. S egyebkent se az a baj hogy nyitva van e a szem, hanem az, hogy le vane engedve a redony :pinch:
avatar
hahaha
2010-10-26 22:07:53
re: re: re: re:
Ajanlom figyelmedbe a valasztasi eredmenyeket, mielott a senki fogalmat hasznalod. Nem szabad turelmetlennek lenni elobb utobb mindekinek kinyilik a szeme. S egyebkent se az a baj hogy nyitva van e a szem, hanem az, hogy le vane engedve a redony :pinch: [/quote]
Nem kotekedeskeppen, de a valasztasok ota eltelt talan 2 ev. Na azota nem, hogy nott volna a nepszerusege, hanem egyenesen csokkent :) De mondtam, h vannak akik meg sotetben tapogatoznak, talan a redony miatt...
avatar
gazsiba
2010-10-26 21:25:20
a bolcsek kovere
.... Jeno egy szep nap felkelt a tolvajosdombi, 12 ev alatt osszelopkodott penzbol felepitett kecojaban, beult a fekete mercibe, bement a Kossuthba, beullt a fenyofa ele es monda: bélla, és hunor meg antalpista meg a többiek, eleg legyen, Én akarok vitézkötéses cuccban, székölyharisnyában díszelegni odabé Bukarestben!
avatar
lacifc
2010-10-26 21:25:28
Jenöke te nem estél bele abba az egynegyedbe ugye ? Akkor fogd be azt a kicsi szádat.
avatar
Csedo
2010-10-27 09:00:49
Akko a redonnyel kapcsolatba egyet ertunk, egyebkent nem vall nalad tulzott inteligenciara hogy magadat megvilagosodottnak tartod, de vegulis innen mar nem zavar,hogy mit mondassz amig csak a magad nevebe beszelsz
avatar
madis
2010-10-27 09:18:57
Talán ha más mondta volna, azt mondanátok:igaza van, de inkább a személyi ellenszenvre hallgattok...
avatar
enisitt
2010-10-27 09:56:56
Hat Jenot azt bantja hogy nem o van a kormanyzasba, de nem mondom az RMDSZ jol vegzi a dolgat, de Isten orizz hogy Jeno legyen ott. Hozza kepest Base nem is populista. De tavaly mintha o tamogatta volna akkor, egyszer ide maskor oda szokik. A populizmus meg onnan is latszik hogy sosincs valos adatok tudataban, mert Romaniaban a ferfiak varhato szuletesi atlageletkora 68.7ev ( o szerinte kevesebb mint 65) es a noke meg nagyobb, na nem mintha jo lenne 65eves korig dolgozni, de az adatokat nem illik ferditeni
avatar
olvaso
2010-10-27 12:05:30
madis
100%-ban eggyetertek. Jenot mar nem veszik komolyan, de attol most igazat mond. O sem volna lehet ha jobb, de ez sem jo.
enisitt
A 68.6 az 2007-es adat (a gazdasagi boom-kor jobban eltek az emberek, tobb penz volt gyogyszerre). Nezz utanna jobban, es 2010-es adatot irj.
Azota evente 40.000-el tobb halaleset van mint szuletes evente. KB 10.000 elhagyja az orszagot. Igaz ez regebb sokkal tobb volt.
avatar
fierzet@freemail.hu
2010-10-27 12:12:46
Szamárbőgés nem hallatszik Bukarestig Jenci
avatar
kuszekat
2010-10-27 13:56:04
vélemény
Tegyük fel, hogy Sz.J.-nek igaza van. (Persze ezt csak akkor tehetjük fel, ha elvakult rajongója vagyunk, hiszen a vak is látja, hogy csak itt Udvarhelyen megmozdultak a dolgok, amióta RMDSZ-es polgármestere van és épp a kormányzati pozíciót kihasználva pénzeket tud szerezni.)
De akkor könyörgöm, mutasson már nekem valaki bármilyen befektetést, felújítást, útjavítást, parkszépítést, iskola renoválást, amit az MPP-nek és hőn szeretett vezérének köszönhetünk!
avatar
Isty
2010-10-27 14:47:11
Ez a kis karikatura jenoke meg mindig szohoz jut? Moslek egy alak....

Te Csedo, ne hozd fel a valaszasi adatokat, mert figyelmen kivul hagyod azokat akik nem mentek el szavazni (50% ????), akik allitolag ugyanugy ruhellik lopos jenoket mind a rmdszet is...azokat se hagyd ki...jenoke mar egy roncs kis eger..
avatar
Csedo
2010-10-27 15:31:37
Aki nem ment el valasztani, az elveszitette azon jogat hogy hozzaszoljon a helyi ugyekhez 4 evig. ugyhogy nem hinnem hogy roluk kene beszelni me lehet ha elmentek vola szavazni 1996 ba 2000 be v 2004 be akkor Jeno nem is lett volna polgarmester es akkor mar viragozna a varos senki se lopott volna.
avatar
botand
2010-10-27 21:21:07
Igazad van Jeno!
Inkabb vallalom Szasz Jeno multat, mint az UDMR gerinctelen ide-oda kurvalkodasat
avatar
nagydd
2010-10-28 07:52:40
Azzal tisztában vagyok,hogy ki (kik) áll(nak) a városi RMDSZ mögött,de arra kíváncsi vagyok ki áll mögötted,kis Garfieldünk?

A megvalósítások híve vagyok és nem a politika érdekel.Ebből a szempontból a jelenlegi városvezetés sokkal hatékonyabb,mint Jenciék.Az más kérdés,hogy ez ugyanígy lenne e ha nem lenne kormányon az RMDSZ?
avatar
nulla-tolerancia
2010-10-28 11:03:39
nagydd ki az a Garfield? Végigolvastam a hozzászólásokat és nem látom Garfield-ot? A témához szólsz nagydd, vagy csak úgy nagydédéskedsz? És kik (kik) állnak a városi RMDSZ mögött nagydédé? Ne hagyj ilyen nagyon izgalmas témát nyitva, oszd meg velünk is információidat. De tényleg, ki az a Garfield, sehol nem látom a nevét.
avatar
gazsi
2010-10-28 12:41:36
Ha valamikor az udéméré megbuktatja ezt a kormányt -ismerve marco şi co. egyéni érdekeit- az akkor lesz, amikor másnaptól PSD-PNL-UDMR kormány lesz. Naiv vagy Jenő. Ezek csak úgy mennek,hogy közben már jönnek is. Egyetlen akadálya ennek a PSD-PNL-UDMR kormánynak nem az UDMR. Jó ágyasként bármikor, bárkivel. Abban a pillanatban, amikor Antonescu és Ponta düllőre jutnak, hogy ki az okosabb, szebb legény azonnal kész az új koalició és megy (jön) az udéméré. Meghalt a kormány, éljen a kormány.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."