Marad a kormány, csak az indítvány bukott meg

A kormánypárti honatyák tartózkodása mellett az ellenzéknek nem sikerült elegendő támogatást szereznie a bizalmatlansági indítványhoz.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Szasza
Szasza
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2010. október 28., 08:30
0 hozzászólás. 


A kormány esetleges bukását előidéző bizalmatlansági indítványhoz 236 támogató szavazat lett volna szükséges, ehhez képest csak 219 honatya voksolt, urnás-golyóbisos eljárással szerdán a parlamentben - írja a manna.ro. Az ellenzékieken kívül egyetlen kormánypárti képviselő szavazott, de ő két golyóbist dobott ugyanabba az urnába, hogy érvénytelen szavazatnak számítson.

Azt, hogy a kormánypárti honatyáknak megszabták, tartózkodjanak a szavazástól, és csendben ültek a padsorokban, többen úgy értelmezték, a kormány egyetlen támogató szavazatot sem kapott, illetve hogy a kormány már a saját honatyáiban sem bízik.

A képviselőház és a szenátus együttes ülésén egész nap az indítvány vitája folyt, melyet Emil Boc kormányfő azzal zárt, hogy a bírálatok ellenére a kormány folytatja a reformot, mert csak ezzel vezethető ki az ország a válságból.

A kormányfő előzőleg nehezményezte, hogy a Szociáldemokrata Párt részéről Valeriu Zgonea, Daniel Savu és Filip Georgescu kétszer is aláírta a bizalmatlansági indítványt. Felszólalása elején a szociáldemokraták iratcsomókkal halmozták el a szónoki emelvényt, amelyek az indítvány széles körű támogatottságát bizonyító 2,5 millió aláírást tartalmazták.

A kormány az előző parlamenti időszakban már túlélt egy bizalmi szavazást, akkor nyolc vokson múlt, most 18 szavazaton. Victor Ponta, a PSD elnöke szerint legalább tíz honatya változtatta meg szándékát tegnap este óta, amikor is személyesen neki ígérte meg, hogy a kormány megbuktatására fog szavazni.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."