Borbély: Országos Infrastruktúra Fejlesztési Programot indít a kormány

A program kivitelezéséért felelős minisztériumok a Környezetvédelmi és Erdészeti Minisztérium valamint a Regionálisfejlesztési és Turisztikai Minisztérium.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2010. november 24., 12:25
0 hozzászólás. 


Borbély László környezetvédelmi és erdészeti miniszter november 23-án jelentette be, hogy Országos Infrastruktúra Fejlesztési Programot indít a kormány.

A 2011-2015-ös időszakra vonatkozó program keretén belül új, valamint már elkezdett infrastruktúrafejlesztő munkálatok finanszírozhatók – mondta a miniszter, kiemelve: környezetvédelmi befektetésekre 900 millió euró áll rendelkezésünkre. A finanszírozható területek: vízgazdálkodás, csatornahálózat, víztisztító berendezések megépítése, valamint árvízvédelem, árvízmegelőzés, gátak megerősítése, építése, erózió csökkentő munkálatok.

Borbély László véleménye szerint a kormány legújabb fejlesztési programja a Környezetvédelmi Minisztérium számára azért is fontos mert, augusztusban a kormány jóváhagyta a minisztérium középtávú árvízvédelmi stratégiáját, és ez által az új fejlesztési program által a kormány lényegében biztosítja a stratégia kivitelezéséhez szükséges pénzkeretet egy részét. A Környezetvédelmi és Erdészeti Minisztérium 2010-2035 között árvízvédelemre 12,5 milliárd eurót szándékszik költeni – emelte ki Borbély László.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."