MPP: a kormány népirtással felérő gazdaságpolitikát folytat

A Magyar Polgári Párt elnöksége közleményét fogalmazott meg a legújabb kormányintézkedések kapcsán.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

MPP_MPP
MPP_MPP
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2010. december 09., 12:06
4 hozzászólás. 


Románia lakosságának fogyása, fokozatos elöregedése közismert tény. Csökken a lakosság létszáma falvakon, városokban, Bukarestben, az ország minden régiójában, így Erdélyben és Székelyföldön is. Az elmúlt 20 évben készült statisztikák azt mutatják, hogy az erdélyi magyarság rohamosan fogy, főképp a fiatal generáció az, amely tömegesen hagyja el a szülőföldjét a jobb megélhetés reményében. Egyre kevesebb magyar gyerek születik és egyre többen maradnak idős korukra támasz nélkül.

A román politikai elit, az egymást - válság előtt vagy válság közben - váltó kormányok ezeknek a tényeknek az ismeretében kellett volna, vagy kellene megoldásokat keressen a népességcsökkenés és az elöregedés folyamatainak megállítására. Az elmúlt tizenhat évben kormányon lévő RMDSZ közreműködése ebben a kérdésben súrolja a nemzetárulás határát!

Az amúgy is alacsony nyugdíjak csökkentését minden eszközzel el akarja érni a kormány, ezért Cseke Attila RMDSZ-es egészségügyi miniszter 5,5 %-os, az egészségügyi biztosítási alapba befizetendő sarcot ró ki a nyugdíjasokra. Cseke Attilától ezt egyébként már megszokhattuk, a vizitdíjak bevezetésével főleg az idősebb korosztályok zsebéből akart pénzt szerezni a költségvetés számára. Pedig nem az embereknek kell a nemzetgazdaságot szolgálniuk, a nemzetgazdaság van az emberekért!

A 2 éves gyereknevelési szabadság felére csökkentésének szándéka a legújabb, felháborító példa arra, hogy a PDL-RMDSZ kormány a gazdaságélénkítő intézkedéseket, az adócsökkentéseket képtelen, vagy nem is akarja alkalmazni, inkább a családalapítást, gyerekáldást vállalóktól von el a költségvetés számára. Nem is keveset akarnak, a fiatal anyák jövedelmének felét tartanák vissza az államkaszában az országot csődbe vezetők.

Az erdélyi magyarok száma még rohamosabban csökken, mint a románoké, ennek ismeretében és ennek ellenére az RMDSZ, melynek elnöke egyben a miniszterelnök helyettes, a gyereknevelési szabadság idejére megállapított juttatások drasztikus csökkentését kezdeményezi. Az RMDSZ az erdélyi magyarságtól nem arra kapott felhatalmazást, hogy a bukaresti érdekeket szolgálja, hanem arra, hogy a mi védelmünket és céljainkat képviselje! Frunda György szenátor úr viszont a kettős állampolgárságban látja a magyarság elvándorlásának veszélyét, nem pedig ebben az intézkedésben!

Az erős erdélyi magyar társadalom alapja az erős erdélyi magyar család. A kormány tervezett intézkedései a családot gyengítik, a gyerekvállalási hajlandóságot csökkentik, hosszú távon a népességcsökkenést és elöregedést segítik és gyorsítják. Úgy értékeljük, hogy az RMDSZ segédletével a kormány népirtással felérő gazdaságpolitikát folytat, melyet a Magyar Polgári Párt elfogadhatatlannak tart és tiltakozik ellene. A tizenhat év kormányzásának óriási eredményeként beharangozott oktatási törvényt, amelynek elfogadásától teszi függővé az RMDSZ immár hónapok óta a kormány életben tartását, ki fogja élvezni? Ki fogja magyarul tanulni a történelmet és a földrajzot, RMDSZ-es honatyák, ha azok a gyerekek meg sem fognak születni?

A Magyar Polgári Párt elnöksége



4 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
blackbird
2010-12-09 12:59:28
Csak nem abban remenykedik valaki, hogy a romanok elkezdenek aggodni, hogy fogy a magyarsag? :shock:
A tanarok fizetese nevetseges, gyerekneveles lecsokkentve, illetve a egy jol mukodo rendszer(2 eves gyerekneveles)szetrombolva, nesze neked jovo generacio.
avatar
Isty
2010-12-09 14:00:46
Ezzel most mind mondott az MPP? Egy nagy semmit!!! Osszak ok is a semmit. Nincs semmi uj dolog abban amit mondott, mindenki tudja es latja mit csinal a komrany es mi tortenik szocalisan az orszagban. Tipikus buta kampanyszoveg az egesz. Ilyen szoveggekkel jon minden ujonc part aki be akar kerulni a mezesbodonhoz, aztan ha bejut fenntrol sz@rik a nepre. MPP ne gyere suket szovegekkel mert nem vesszuk mar be.. Jenoke, mart volt idod bizonyitani, nem hasznaltad ki, leszerepeltel 1-es, leull. Egy kisvarost nem voltal kepes normalisan menedzselni mit akarsz te az orszaggal? Ha bizonyitottal volna Szekelyudvarhelyen meg hinnek neked. Letepem magam :)
avatar
fierzet@freemail.hu
2010-12-09 14:52:46
DA d-le Jenő,ti csak papoltok és nézelődtök,mint zsidó az üres boltba
avatar
gazsi
2010-12-09 17:36:30
Látod fierzet@freemail.hu, mi is tudunk egyetérteni ebben-abban. Pld. abban, hogy már csak nézelődni lehet, mint zsidó az üres boltban, mert az udéméré úgy kiüritette, hogy minden üres maradt. Már a polcokat is szedik.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."