Románia a legkiábrándultabb

A román állampolgárok többsége, mintegy 83 százalék, nem hisz a kormány korrupció-ellenes harcában - derül ki a Transparency International jelentéséből.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Szasza
Szasza
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2010. december 13., 13:00
1 hozzászólás. 


A nemzetközi civilszervezet jelentése arra is rámutatott, hogy háromból egy román állampolgár adott már csúszópénzt - írja a manna.ro. Míg tavaly a felmérésben részt vevők mindössze 19 százaléka ismerte be, hogy kenőpénzt adott, idén ez a szám megháromszorozódott.

A románok mindössze 2 százaléka gondolja úgy, hogy 2010-ben a korrupció mértéke kisebb, mint három éve. 87 százalék szerint rosszabbodott a helyzet.

A válaszadók 3 százaléka hisz abban, hogy a kormány képes sikeresen harcolni a korrupció ellen. Ez a szám arra is rámutat, hogy a kormány iránti bizalom szempontjából Románia az utolsó helyen áll az Európai Unióban.

A Transparency International jelentése hangsúlyozza: Románia lakossága nemcsak a kormányban nem hisz, hanem egyetlen állami intézmény iránt sincs bizalommal. Románia a legkiábrándultabb európai ország, "nagy távolságra a többitől."

Ugyanakkor derűlátásra adhat okot, hogy a válaszadók 70 százaléka szerint maguk az állampolgárok sikeresen vehetnék fel a harcot a korrupcióval.


1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
blackbird
2010-12-13 14:11:59
Ugyan miert kellene oly nagy legyen a kormany iranti bizalom? Es nemcsak a korrupcio ellenes harcrol beszelek. Folyamatosan bebizonyitjak, hogy tesznek ra magasrol, hogy mi a jo az embereknek, vagy mi nem.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."