Nincs influenzajárvány

2011. január 3-9. között összesen 67 098 akut légúti fertőzéses esetet regisztráltak Romániában, 26,8 százalékkal többet, mint a megelőző héten – áll az Országos Járványügyi Felügyelet jelentésében.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2011. január 14., 08:04
0 hozzászólás. 


Ugyanakkor, nőtt azoknak az influenzás betegeknek a száma, akik kórházi ellátásra szorultak - olvasható a manna.ro.

Az ország területén jelen pillanatban nincs influenzajárvány. A múlt héten összesen 4 esetet regisztráltak, amelyből 3 A/H1N1 vírussal való megbetegedés (2 Iasi, 1 Máramaros megyében), 1 eset pedig A/H3N2 vírusfertőzés.

A legsúlyossabb A/H1N1 vírusos esetet Iaşi-ban diagnosztizálták, a 61 éves páciens állapota súlyos, lélegeztetésre szorul. A feltételezések szerint a vírust egyiptomi utazása során kapta el, ahonnan év elején tért vissza Romániába.

A szakemberek szerint, a légúti megbetegedések száma az erre az időszakra jellemző normális keretek között mozog, influenzás eseteket csak elszórtan jelentettek.

Az Egészségügyi Minisztérium ugyanakkor tovább folytatja ingyenes influenzaellenes oltási kampányát. Január 9-ig a beoltott személyek száma meghaladta az 1,1 milliót, amelyből 528.342 (49,9 százalék) esetben a 65 év feletti korosztály igényelte a vakcinát.

Az orvosok emlékeztetnek ugyanakkor, hogy a személyi higiénés szabályok betartása, a gyakori kézmosás vízzel és szappannal, hatékony eszköz a megelőzésben – erre a szülőknek és a tanároknak-tanítóknak kell felhívniuk a gyermekek figyelmét is.

Az Egészségügyi Minisztérium erre a télre 1,3 millió adag influenza elleni oltóanyagot vásárolt. Az oltáskampány célcsoportjai: a 65 év felettiek, a krónikus, főleg légzőszervi vagy szívbetegségekben, cukorbetegségben vagy más anyagcserezavarokban szenvedők, a vesebetegek, a szociális otthonok lakói, illetve az egészségügyi vagy szociális intézményekben dolgozók, az Egészségügyi Világszervezet ajánlásának megfelelően. A szaktárca által biztosított ingyenes oltást továbbra is a háziorvosi rendelőkben és kórházakban adják be.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."