Vasutassztrájkkal kezdődik a tavasz

A vasutas szakszervezetek kedden kijelentették, március elejére általános sztrájkot indítanak, mert mindhárom vállalatnál lejártak a kollektív munkaszerződések.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Szasza
Szasza
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2011. február 09., 08:07
0 hozzászólás. 


Gheorghe Frăţică, a Kereskedelmi-Szállítási Szövetség (FNFMC) elnöke azt nyilatkozta: a területi vezetők kedden a munkakonfliktus kirobbantásáról döntöttek minden vasúti egységnél - olvasható a manna.ro-n. Erről hamarosan értesítik a munkaügyi igazgatóságokat.

„Mi azt szeretnénk, ha minden vasúti vállalatnál aláírnánk a kollektív munkaszerződéseket. Nem fogadhatjuk el a jövedelmek csökkentését vagy a tömeges elbocsátásokat" – magyarázta Frăţică.

Továbbra is átszerveznék a három vasúti vállalatot, de a szakszervezetek ezzel nem értenek egyet, mert az elmúlt húsz évben folyamatosan átszervezték a rendszert, és ennek nyomán a 230 000 alkalmazottból 50 000-en maradtak, nyilatkozta Iulian Măntescu, egy másik szakszervezeti vezető, az IMF képviselőivel folytatott megbeszélés után.

Az állami vasútnak jelenleg 56 000 alkalmazottja van, akik havonta átlag 1 600 lejt kerestekl 2010-ben; a kollektív munkaszerződések pedig lejártak január 31-én, tette közzé Măntescu.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."