Három magyarországi turista rekedt a Bucsecs-hegységben

Lavina következtében a Brassó környéki Bucsecs-hegységben rekedt három magyarországi turista szombaton - ma találtak rájuk.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

_I6R1T7fs2FI_TSszac-Yy3I/AAAAAAAADpI/-U6lJfOkAdk/s640
_I6R1T7fs2FI_TSszac-Yy3I/AAAAAAAADpI/-U6lJfOkAdk/s640
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2011. március 06., 16:11
0 hozzászólás. 


A turisták szerencsésen megúszták a lavinát, így segítséget kérhettek telefonon a hegyi mentőktől, ez utóbbiak azonban az MTI értesülései szerint vasárnap délig még nem találták meg őket. A három turista (két férfi és egy nő) a hírek szerint egy rendkívül meredek terepen tartózkodott, amikor meglepte őket a hócsuszamlás. Az illetékes helyi hegyi mentő alakulat (Salvamont Bran) emberei és a kivezényelt csendőrök az este folyamán felkutatásukra indultak. Az MTI érdeklődésére vasárnap délelőtt a mentők helyszínen lévő parancsnoka telefonon közölte, hogy eddig semmi hírük sincs az eltűntek hollétéről.

A hegyi mentők információi szerint a három magyar még szerdán indult el a Brassó melletti Négyfaluból (Sacele) az Omu-csúcs felé, amely a Bucsecs-hegység legmagasabb csúcsa (2506 méter) Brassó megye és Prahova megye határán. Ez Romániában a kilencedik legmagasabb hegycsúcs. Annak ellenére szánták rá magukat az útra, hogy figyelmeztették őket a veszélyekre.

Szombaton a turisták állítólag rendkívül veszélyes körzetbe merészkedtek, a 2422 méter magasan fekvő Scara csúcsról folytatva útjukat, később történt a hócsuszamlás. A hírközlő eszközök jelentése szerint sikerült kijutniuk a hótakaró alól, és telefonon segítséget kértek az országos hegyi mentők diszpécser szolgálatától.

Szombaton helikopterekkel keresték őket, a mentők rá is találtak három turistára, de utóbb kiderült, hogy nem ők voltak a segélykérők. A turisták egyikének sikerült sms-ben értesíteni édesanyját, aki Budapestről küldött szöveges üzenetben megerősítette: jól vannak az elveszettek, mindegyikük egészséges.

A három turistát nem sokkal később megmentették, ugyanis sikerült a Bran közeli lejtőhöz érniük, itt találkoztak a segítségükre érkező hegyi mentőkkel.

MTI, antena3.ro


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."