A WikiLeaks szerint az egyik bohóc, a másik paraszt

Egy 2010-es bizalmas táviratban, amelyben a nagykövetség diplomatái elemzik a román radikális- és szélsőjobboldalt a következőt írják: "A román szélsőjobb padlón van, de nem halott."

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2011. március 30., 07:01
2 hozzászólás. 


A Wikileaks által kiszivárogtatott dokumentumból kiderül, hogy a szélsőjobb két legfontosabb figurájáról, Corneliu Vadim Tudorról és Gigi Becaliról úgy gondolják: egyik bohóc, másik okos, de paraszt – írja a manna.ro.

A diplomaták elemzése szerint a román szélsőséges nacionalizmus politikai szempontból irreleváns, nem jelent veszélyt. A szélsőjobb erők megoszlanak a Nagy-Románia Párt (PRM), az Új Generáció Párt (PNG) és az obskurus Noua Dreaptă (Új Jobboldal) underground szervezet között.

A román szélsőjobb vergődése annak köszönhető - vélik a politikusok -, hogy ezekben a pártokban belső konfliktusok dúlnak, a kiöregedett vezetők nem gondoskodtak fiatal utódokról, nincs egy közös ellenségkép, a jobbközép pártok sok szimpatizánst szívtak el, a fiatal generáció pedig materializmus- és nem nacionalizmus-központú gondolkodást képvisel.

A PRM-elnök Corneliu Vadim Tudorról azt írják: előrehaladott cukorbetegségben szenved, az ultrakonzervatív fiatalok pedig bohócnak tartják. Ami Gigi Becalit illeti: intelligens, ám bárdolatlan. Nem hallgat a tanácsokra, és addig kínozza a tanácsadóit, amíg lassan már senki nem képes vele dolgozni.

Sem Tudor, sem Becali nem volt képes szövetséget létrehozni más pártokkal, és egyikük sem tudott fiatal örököst találni magának - zárja az elemzést a nyilvánosságra került dokumentum.


2 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
kszl
2011-03-30 08:32:06
Paraszt az egész...
avatar
...anyád álruhában...
2011-03-30 11:27:12
"Ami Gigi Becalit illeti: intelligens, ám bárdolatlan." Szerintem nem ugyanarra a Zsizsire gondolnak...Facepalm.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."